Kedves Hallgatók!

A félévkezdéssel idén merőben több bizonytalanság és kérdés járt, mint az eddig megszokott években, ez a képviselethez beérkezett e-mailek mennyiségéből is jól látszik. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy minőségi választ kapjon minden beérkező kérdésetek azonban ez jelenleg a leterheltség révén a megszokottnál több időt vesz idénybe.
Ezúton szeretnék elnézéseteket és egyben türelmeteket kérni minden megválaszolatlanul álló levélért.

Köszönjük a megértéseteket!

Napjainkban a felületi tulajdonságok vizsgálatának egyik fő célja a csúcsteljesítményű anyagok kifejlesztése. A gyártásban alkalmazott minőségellenőrzési eljárásokban és a kutatási munka során egyaránt számos paraméter pontos elemzésére van szükség. Ennek a kihívásnak való megfelelésben segít az Anton Paar rendezvényével, amelyen nem csak elméleti előadáson vehettek részt, de ki is próbálhatjátok a műszereket.
A rendezvényen a következő műszerek lesznek megtekinthetőek és kipróbálhatóak:

  • Atomerő-mikroszkóp
  • Elektrokinetikus elemző
  • Raométer
  • Karcvizsgáló
  • Nanobehatolás-vizsgáló
  • Tribométer
  • Bevonatvastagság-mérő

A rendezvény regisztrációhoz kötött. További információk és a regisztráció az Anton Paar honlapján érhetőek el.

Idén is elérkeztünk a Hallgatói Képviselet Tisztújításához. Az önkormányzatiságból következik, hogy minden, a Gépészmérnöki Karra beiratkozott hallgató választó és választható. Fontos, hogy a megfelelő emberek képviseljék a Hallgatói Önkormányzatot a következő évben is, ezért fontold meg indulásod.

Online jelentkezési határidő: 2019. szeptember 12. (csütörtök) 23:59:59

Jelentkezési lap leadási határideje:  2019. szeptember 13. (péntek) 14:00

(A határidőn túl beérkező, vagy hiányos jelentkezés érvénytelen!)

Ízelítőül, hogy mivel foglalkozhatsz HK-sként:

Kollégiumi ügyek intézése, legyen szó a felvételi eljárás lebonyolításáról, a fegyelmi eljárásokon való részvételtől, az Üzemeltetővel való kapcsolattartáson keresztül minden olyan ügyről, ami a Kollégisták mindennapjait érinti.

A Szociális illetve Ösztöndíj Bizottságaink foglalkoznak a hallgatói normatíva minél igazságosabb, motiválóbb elosztásával. Az Ösztöndíj Bizottság felel az összes teljesítményalapú ösztöndíjért, úgy, mint Tanulmányi, Kari BME, Szakmai, Sport, Közösségi, Közéleti ösztöndíj. Ha szeretnél részt venni a kiírások, pontrendszerek, elosztási elvek készítésében, akkor itt a helyed. A rendszeres szociális ösztöndíjakra félévente beérkező több mint 300 pályázat elbírálása a Szociális Bizottság feladata, ezen kívül részt veszünk a pontrendszer kialakításában, folyamatos fejlesztésében.

Tanulmányi és Oktatási Bizottságunk feladata kevésbé látványos, de annál inkább érezhető. A Bizottság segít összeállítani a Kar zh naptárát, vizsganaptárát. Akik ebben a bizottságban dolgoznak, azok folyamatos kapcsolatban állnak az oktatókkal, és arra törekednek, hogy minél egyenletesebben oszoljon el a terhelés a félév során. Ezen kívül a hallgatói kérvények elbírálásában is részt veszünk, ebből kifolyólag tanácsot tudunk adni nektek ügyes-bajos problémáitokban. A bizottság részt vesz a különböző képzéseink felülvizsgálatában, és a beérkező információk feldolgozásában, ezek alapján az új tantervek kidolgozásában is.

Ha valami pezsgőbb dologra vágysz, akkor megtalálhatod a helyed rendezvényesként, hiszen a Kar hagyományait őrző eseményeket is mi szervezzük. Ilyen a Kollégista avató, Gólyabál, Gyűrűavató, Harmadoló Est, vagy akár a Kulturális hét. Mindezen rendezvények, és kollégiumi öntevékeny körök, szakosztályok és a Hallgatói Képviselet gazdasági felügyeletét a gazdaságisaink látják el.

Ha kedvet kaptál valamelyik területhez, akkor gyere és jelentkezz HK-snak!

A jelentkezés/jelölés menete:

Az alábbi jelölő lap kitöltése és leadása.

Jelölő lap

A leadás helyszíne: BME K. épület 1. emelet 61. EHK iroda

Leadás lehetséges időpontja: H-P 10-14 óra

A jelentkezést/jelölést szükséges elektronikusan is leadni!

Küldj e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a jelentkezési időszakban. A határidőn túl beérkező jelentkezés érvénytelen!

Az e-mail tárgya ez legyen: „HK jelentkezés 2019”.

Az e-mailnek a következőket kell tartalmaznia (a szöveges anyagokat .docx formátumban):

- jelentkező neve

- igazolványkép (legalább 300 x 400 pixeles, álló formátumú, .jpg vagy .jpeg kiterjesztésű, word fájltól külön csatolva)

- jelentkező telefonszáma

- jelentkező e-mail címe

- jelentkező szakja

- jelentkező beiratkozásának éve

- jelentkező összes megszerzett kreditpontjainak száma

- jelentkező megszerzett kreditpont/aktív félév hányadosa

- rövid (maximum 60 szó) bemutatkozás, arról, hogy mit kell tudni rólad (ez fog kikerülni a fórumon a PowerPoint prezentációba és ez kerül felolvasásra)

- hosszabb (minimum 270, maximum 300 szó) bemutatkozás a jövőbeli HK-s terveidről, az eddigi munkásságodról (ez fog megjelenni a KÁTÉ választási különszámában)

Dr. Szekrényes András egyetemi docens „A Kirchhoff-féle lemezelmélet alapegyenletei” című nyilvános habilitációs előadására a Végeselem módszer alapjai című tantárgy keretében 2019. szeptember 26. (csütörtök) 10:15 órakor kerül sor a KF83 előadóteremben.
Meghívó

Dr. Toldy Andrea egyetemi docens Szálerősített, térhálós polimer kompozitok újrahasznosítása című nyilvános habilitációs előadására a Polimerek és kompozitjaik járműipari alkalmazásai című tantárgy keretében 2019. május 14. (kedd) 14:15 órakor kerül sor a BME Polimertechnika Tanszék laboratóriumi előadóteremben (MT ép. fsz.).

 
bme verseny fb 2
 
Csatlakozz Te is az életmentők táborához, nyerj a Karoddal és keresd meg vele a hétvégi buli árát! A Plazmaszolgálat budapesti Plazma Pontjai és a BME összes hallgatója február 1. és március 31. között összefognak az életmentés jegyében, hogy segítsenek azon betegeknek, akiknek napi szinten szükségük van a plazmakészítményekre. Mindezt, értékes nyeremények és extra pénzjutalomért cserében, amely segítségével Te is hozzájárulsz a kari közélet színesebbé alakításához, amellett, hogy ezzel életeket is mentesz!
Helyszínek:
  • Corvin Plazma Pont
  • Studium Plazma Pont
További információkat az facebook eseménynél és a Plazmaszolgálat honlapján találtok.

A GSZK minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a tájékoztató eseményükön, ahol minden információt megtudhattok a szakkollégium működéséről, újraszerveződéséről és bemutatkoznak az egyes szakosztályok is.

Nyitóbeszédet mond Dr. Stépán Gábor egyetemi professzor.

További információk a facebook eseménynél.

Az esemény időpontja: 2019. február 06. 19:00-21:00

Örömmel értesítünk titeket, hogy az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő matematikaverseny idén is megrendezésre kerül a BME Alfa gyakorlófelületen.

A verseny január 14-én indul és az első forduló beküldési határideje: január 27.

A verseny ingyenes, csak egy regisztráció szükséges a BME Alfa oldalán. A versenyfelhívás és a szabályok is megtalálhatók ezen a címen.

A 2018/19. tanév őszi félévére a beiratkozás 2018. augusztus 28-án kerül megrendezésre.
A gépészmérnöki szakos hallgatóknak 14:00-kor kezdődik az I épület IB028. termében.
A nem gépészmérnöki szakos hallgatóknak 14:00-kor kezdődik az St épület StFNagy termében.

A Knorr-Bremse június 21-én Gyakornoki Nyílt Napot szervez. A rendezvény célja, hogy felkeltsék a részt vevők érdeklődését a gyakornoki pozícióik iránt. Helyszín:  1238 Budapest, Helsinki út 105. Rendezvény kezdete: 16:00, gyülekező 15:30-tól.
Részletes programterv a Bővebbenre kattintva.

Bővebben...

További cikkeink...

               kontur logo