Oktatás

A BME Idegen Nyelvi Központ (INYK) 6 nyelven, több szinten kínál általános, szaknyelvi és nyelvvizsga felkészítő kurzusokat. 

Nyelvi tantárgyak

A nyelvi tantárgyak kurzusait a NEPTUN rendszeren keresztül lehet felvenni úgy, mint a többi tantárgy kurzusát. Itt kredites és 0-kredites kurzusok felvételére is van lehetőséged!

0-kredites nyelvi tantárgyak

A 0 kredites tantárgyak keretében 6 nyelven (angol, francia, német, olasz, spanyol, magyar) lehet tanulni heti 1x2 vagy 2x2 órában a kezdőtől a felsőfokú szintig.

A 0 kredites tantárgyak felvételét az Egyetem ún. nyelvi egységekkel támogatja a nappali képzésben résztvevő hallgatók számára. A nyelvoktatás különös szabályairól, és díjairól szóló rektori utasítás alapján a hallgatók képzési szintenként a következők szerint kapnak ingyenes nyelvi egységeket:

  • Alapképzés: 8 egység;
  • Mesterképzés: 4 egység;
  • Osztatlan képzés: 12 egység;
  • Doktorandusz képzés: 4 egység.

Amennyiben valaki kimeríti a biztosított nyelvi egységeket, úgy a 0-kredites nyelvi tantárgyak felvételéhez 13.000 Ft / egység különeljárási díjat szükséges fizetni.

A tantárgyak nyelvi egység értékét a kurzus heti óraszáma határozza meg a következők szerint:

  • Heti 1x2 órás kurzus = 1 egység;
  • Heti 2x2 órás kurzus = 2 egység. 
Kredites nyelvi tantárgyak

A kredites nyelvi tantárgyak szaknyelvi tudást biztosítanak heti 1x2 órában. A tantárgyak felvételéhez ajánlott B2 tudásszinttel rendelkezni az adott nyelvből.

A kredites nyelvi tantárgyak nem kerülnek nyelvi egységbe, ezek az egyetem nappali képzésben résztvevő hallgatói számára bármikor térítésmentesen felvehetők. 

Link: http://inyk.bme.hu/oktatas

Szakirányú továbbképzés

Az INYK biztosít a fejlődni vágyó hallgatóknak szakirányú tolmács- és fordítóképzést is. A szakirányú továbbképzés feltétele egy alapképzés elvégézése. A szakirányú továbbképzésről bővebb információ az alábbi linken található. 

Link: www.tfk.bme.hu

Nyelvvizsga

Ha nyelvvizsgázni szeretnél, akkor van lehetőséged itt helyben, a BME saját akkreditált Nyelvvizsgaközpontjában kedvezményesen 7 nyelvből általános vagy szaknyelvi alap-, közép és felsőfokú vizsgát tenni. A nyelvvizsgákról bővebb információ az alábbi linken található. 

Link: http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/

INYK

               kontur logo