Közélet

A Gillemot László Szakkollégium (GLSZ) 2018 őszén alakult, és az azóta eltelt másfél évben sikerült egy jó közösséget építenünk, valamint számos, az egyetemi tanulmányokon túlmutató programot szerveztünk. A GLSZ elsődleges célja egy olyan közösség létrehozása, amelyben a tagjaink egymást segítve fejlődhetnek tanulmányaik előrehaladtával.

Fő profilunk a fémes anyagtudomány, beleértve mindent az alapanyagok alakadásától, a kötéstechnológiákon át egészen a hétköznapi és különleges alkalmazásokig. Tagságunkat tekintve számos első és másodéves jelentkezik hozzánk, de teljesen más irányba tanuló tagjaink is akadnak.

Az elmúlt évben több nagy eseményt szerveztünk a Kar hallgatói számára. Immár hagyományosan, novemberben megrendezésre kerül a G épület vetélkedő több Szakosztály segítségével, amelyen négy fős csapatok versenghetnek a győzelemért. Tartunk nyilvános vitaesteket, illetve több tantárgyból is nagy sikerű ZH és vizsga konzultációkat.

A gyakorlati tudásunk bővítése érdekében nyílt és belsős gyárlátogatásokat is szerveztünk. Fontosnak tartjuk az érdeklődő fiatalok bíztatását a mérnöki pályára lépés felé, ezért előadást tartottunk a Kutatók Éjszakáján, részt vettünk a Gyerekegyetem+ rendezvényein és középiskolákba is ellátogattunk a karunkat bemutatni. Részt vettünk továbbá a BME Önkéntes Napján, amely segítségével hozzájárulhattunk környezetünk megszépítéséhez.

A belsős és csapatépítő tevékenységeket sem hanyagoltuk el, 2 hetente összegyűltünk a szorgalmi időszakban a GLSZ-t érintő szervezési feladatok átbeszélésére. Tartottunk nyári tábort Balatonlellén, kirándultunk Szlovákiában ősszel és síelni is voltunk télen.

Összességében egy összetartó közösséget alakítottunk ki az elmúlt időszakban, aminek a részesei támogatják egymást a rögös egyetemi úton, és nyitottak az újonnan bekapcsolódók megismerésére is. Jelen vagyunk facebookon és instagramon, valamint a honlapunkon is közzétesszük az aktuális eseményeinket, beszámolóinkat.

Facebook

Instagram

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

               kontur logo

Elérhetőségeink

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gépészkari Hallgatói Képviselet

Cím:
1111 Budapest, Irinyi József utca 1-17.

Telefon (hétköznap 16:00 - 20:00):
Általános ügyek:
+36 30 / 759 4147

Szociális, kollégiumi ügyek:
+36 20 / 224 - 4139

Ügyelet

Szorgalmi időszakban

Hétfő

18:00-19:00

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Csütörtök

16:00-17:00

Vizsgaidőszakban

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Kapcsolat

Általános ügyek
info@ghk.bme.hu

Tanulmányi ügyek
tanulmanyi@ghk.bme.hu

Kollégiumi ügyek
kollegium@ghk.bme.hu

Szociális ügyek
szoc@ghk.bme.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos ügyek
osztondij@ghk.bme.hu

Nemzetközi ügyek
international@ghk.bme.hu