Gólya
  1. Legelőször szükséged lesz egy NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapra, amelyet a helyi Okmányirodában tudsz igényelni, akkor fogják megcsinálni a fotót is rólad. Ezen az adatlapon találni fogsz egy azonosítót.
  2. Következő lépésként a Neptunban Ügyintézés->Diákigazolvány igénylés fülre kell kattintanod.
  3. Az Új felvétel gombra kattintva a felugró ablakban ki kell töltened az adataidat. A NEK azonosítót az adatlapon találod meg, az igénylés típusát állítsd a neked megfelelőre (Első igénylés), lakcímet pedig szintén a Neptunban tudsz hozzáadni (Saját adatok->Elérhetőségek->Címek->Új felvétel)
  4. Ezután ellenőrizd le, hogy tényleg megjelent-e az igénylésed.
  5. Ha mindezt megtetted, akkor elvileg elindul az igénylésed és csak várnod kell, hogy meghozza az igazolványod a postás. Ha ez megtörtént, akkor már csak be kell menned a Központi Tanulmányi Hivatalba (KTH, BME E épület földszint), ahol ráteszik az érvényesítő matricát. Ne feledd, ezt minden félévben meg kell tenned!
  6. Ha szükséged lenne ideiglenes diákigazolványra, akkor azt is a Neptunon keresztül tudsz igényelni. Ügyintézés->Kérvények menüpontra kattintva válaszd ki a 066 A “Diákigazolvány elkészültéig kiadott igazolás” kérése kérvényt. Az igazolás elkészüléséről Neptun üzenetet fogsz kapni, személyesen a Központi Tanulmányi Hivatalban (KTH) tudod átvenni.

               kontur logo