Gólya

Diákigazolvány igénylés

Az újdonsült hallgatók számára egy nagyon fontos folyamat a diákigazolvány igénylés, hiszen a diákigazolvány meglétéhez kötődik nagyon sok kedvezmény. Az igazolvány igénylésének menete a következő:

 1. NEK adatlap igénylése: A NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapot a lakhelyed szerinti Okmányirodában vagy bármelyik Kormányablakban meg tudod igényelni. Az adatlap igénylésekor kerül sor az igazolványkép készítésére is.
 2. Diákigazolvány igénylése a NEPTUN rendszerben: A diákigazolvány igénylés folyamata a NEPTUN rendszer “Ügyintézés” / “Diákigazolvány” menüpontjában az “Új felvétel” gombra kattintva indítható el. A felugró ablakban megjelenő mezőket szükséges kitöltened a megfelelő adatokkal.
  1. A NEK azonosító a NEK adatlapon található meg.
  2. Az igénylés típusát állítsd a neked megfelelő opcióra. (Amennyiben most igényelsz először felsőoktatásbeli diákigazolványt, úgy az “Első igénylés” opciót kell kiválasztanod.)
  3. A lakcím hozzáadását a “Saját adatok” / “Elérhetőségek” menüpont “Címek” fülén végezheted el.
 1. Igénylés ellenőrzése: Sikeresen leadott az igénylés esetén, az igénylésed meg fog jelenni a menü alján található táblázatban. Ha ez megtörtént, akkor elindult az igénylésed és csak várnod kell, míg az igazolványod megérkezik. 
 2. Diákigazolvány átvétele: A diákigazolványodat majd a Központi Tanulmányi Hivatalban (KTH) tudod átvenni, miután megérkezett. Az átvétel idejéről és menetéről a KTH munkatársai fognak majd tájékoztatni a NEPTUN rendszeren keresztül. A KTH az “R” épület földszintjén található.

Ha bármi egyéb kérdésed volna a diákigazolvány igénylésének menetével kapcsolatban, úgy ezen a linken találhatsz bővebb információt róla.

Ideiglenes diákigazolvány igénylés

A diákigazolványok elkészítése és megküldése több időt is igénybe vehet, így tudsz igényelni ideiglenes igazolást, amennyiben szükséges. Ennek a menete a következő:

 1. NEPTUN kérelem leadása: Az ideiglenes igazolás igényléséhez a NEPTUN rendszerben, az “Ügyintézés” /  “Kérvények” menüpontban a 066 Diákigazolvány elkészültéig kiadott igazolás kérése c. kérvényt kell leadnod. A kérelem leadása során a képzés kódját neked kell megadnod. Ezt a “Tanulmányok” / “Képzés adatok” menüpontban találhatod meg.
 2. Igazolás letöltése: A kérelem feldolgozását követően az igazolást letölthető, elektronikusan hitelesített formában kapod meg. Az igazolást az “Ügyintézés” /  “Kérvények” menüpont “Leadott kérvények” fülén, a megfelelő kérelem “+” gombjára kattintva tudod letölteni.

Az így igényelhető ideiglenes diákigazolvány igazolás a rendes diákigazolvány kiadásáig minden tekintetben helyettesíti azt.

               kontur logo

Elérhetőségeink

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gépészkari Hallgatói Képviselet

Cím:
1111 Budapest, Irinyi József utca 1-17.

Telefon (hétköznap 16:00 - 20:00):
Általános ügyek:
+36 30 / 759 4147

Szociális, kollégiumi ügyek:
+36 20 / 224 - 4139

Ügyelet

Szorgalmi időszakban

Hétfő

18:00-19:00

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Csütörtök

16:00-17:00

Vizsgaidőszakban

Hétfő

18:00-19:00

Kedd

17:00-18:00

Szerda

18:00-19:00

Csütörtök

16:00-17:00

Kapcsolat

Általános ügyek
info@ghk.bme.hu

Tanulmányi ügyek
tanulmanyi@ghk.bme.hu

Kollégiumi ügyek
kollegium@ghk.bme.hu

Szociális ügyek
szoc@ghk.bme.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos ügyek
osztondij@ghk.bme.hu

Nemzetközi ügyek
international@ghk.bme.hu