Itt találsz egy rövid összefoglalót az Erasmus ösztöndíjról

Általános tájékoztató

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy elindult a 2024/25-ös évre az ERASMUS+ pályázati időszak. A pályázat keretein belül lehetőségetek nyílik egy félévet kint tanulni európai neves egyetemeken.

Minden információt megtaláltok a pályázati kiírásban

A pályázathoz tartozó általános tudnivalókat, az elérhető egyetemek listáját és az egyes országokban elérhető ösztöndíjak mértékét ezen a linken találjátok meg.
A pályázat leadási határideje: 2024. február 4.

Kiírásra került az Erasmus pótpályázat a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére, amelyben a hallgatók a főpályázatkor megmaradt helyekre jelentkezhetnek. 
A pótpályázati jelentkezés 2023. augusztus 1-től lesz elérhető a Neptun 064-es kérvényén keresztül. 

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 8. 23:59

A pályázati felhívás és a maradék helyek listája az NKI honlapján olvasható.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keressetek minket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tematikus címen.

A felmerült technikai problémák miatt még leadható a 064-es NEPTUN kérvény az Erasmus jelentkezéshez.

A kérvény február 12. (vasárnap) 23:59-ig elérhető.

Az újranyitott kérvény beadását az alábbiak szerint kérjük a hallgatóktól:

 • NE adja be újra a kérvényt, aki már beadta február 5. előtt, és elégedett a választásával
 • NE adja be újra a kérvényt aki már beadta február 5. előtt, és a megjegyzésbe beírta a legördülő listától eltérő választásait
 • Adja be a 064-es kérvényt február 12-én 23:59-ig, és írja a megjegyzésbe a választásait ha beadta kérvényét február 5 előtt, de kényszerből csak olyan intézményt választott, ami a legördülő listában szerepelt
 • Adja be a 064-es kérvényt február 12-én 23:59-ig, és írja a megjegyzésbe a választásait ha nem adta be a kérvényét február 5 előtt, mert a pótpályázatra várt, hogy kiválaszthassa azt az intézményt amit szeretett volna, de a legördülő listában nem szerepelt

További információ elérhető az alábbi linken:
http://nki.bme.hu/ERASMUS/RESZKEPZES/2023_24

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Kiírásra került az ERASMUS+ Európán kívüli tanulmányi részképzésre szóló intézményi belső pályázat a 2023/2024-es tanévre.

Leadási határidő: 2023. február 5. 23:59.

A pályázható egyetemek és a pályázás menete megtalálható a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának honlapján:
https://nki.bme.hu/EU-n%20kivuli%20mobilitas

Pályázati felhívás

Amennyiben bármilyen kérdésetek lenne, keressetek minket a tematikus e-mail címünkön:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elindult a 2022/23-as tanév tavaszi szemeszterére vonatkozó Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pótpályázat, melynek keretein belül lehetőségetek nyílik a rendes pályázati időszak után szabadon maradt intézményi férőhelyekre jelentkezni. Ha lemaradtál az ERASMUS+ tanulmányi ösztöndíj pályázatról, de szeretnél oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezni egy másik európai országban, akkor itt a lehetőség.

A pályázati felhívást és a további információkat megtalálhatjátok az alábbi linken:
http://nki.bme.hu/ERASMUS_RESZKEPZES_POTPALYAZAT

Amennyiben az alábbi linken található egyetemek egyikére jelentkeztek az EELISA program keretein belül az Erasmus ösztöndíjon felül egyszeri plusz támogatást kaptok:
EELISA partner egyetemek
A jelentkezésnél figyeljetek a gépész karhoz rendelt egyetemekre

 

A pályázat leadási határideje: 2022. augusztus 21. 22:00

A pályázathoz támasztott formai követelményekről további információ ezen a linken található.
Kérünk mindenkit, aki szeretne jelentkezni hogy, minél előbb tegye meg.

 

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az EELISA program keretében lehetőségetek nyílik 8 rangos egyetem egyikén tanulni. Ha lemaradtál az ERASMUS+ tanulmányi ösztöndíj pályázatról, de szeretnél oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezni egy másik európai országban, akkor itt a lehetőség.

A pályázható intézmények a következő városokban vannak: Pisa, Erlangen, Isztambul, Párizs, Madrid és Bukarest. Az egyetemek listáját megtalálhatjátok az alábbi hivatkozáson keresztül.

https://eelisa.eu/partners/

Mi az EELISA?

(European Engineering Learning Innovation and Science Alliance)

Az EELISA egy 9 európai egyetem közötti szövetség, amelynek célja, hogy a mérnökök sokszínű és nemzetközi közegben képesek legyenek dolgozni. A program távlati célja a minden uniós tagállamban akkreditált európai mérnöki diploma rendszerének kidolgozása.

Tudnivalók:

PÁLYÁZAT LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2022. MÁJUS 29. 22:00

A pályázás NEPTUN-ban kitöltött kérvénnyel történik. Ehhez az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt a 164-es számú kérelmet szükséges leadni.

Ha valaki már nyert el az ERASMUS+ tanulmányi ösztöndíj pályázat során férőhelyet, akkor nem pályázhat, csak ha visszamondja azt. Az itt meghirdetett helyek az eddigi elnyert helyeken felül értendőek.

A pályázati felhívást és a további információkat megtalálhatjátok az alábbi linken:

http://nki.bme.hu/ERASMUS_PALYAZAT_EELISA...

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Kihirdetésre került az Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pályázat előzetes eredménye, amely a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság honlapján érhető el.

Az előzetes eredmény ellen észrevétel esetén 2022. március 10. 12:00 óráig van lehetőség felszólalni e-mailben. A felszólalás során az e-mailt a Gépészmérnöki Kar erasmus koordinátorának, Dr. Biró Istvánnak (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), illetve a GHK külügyi referensének, Kelle Gergőnek (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) szükséges elküldeni.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy elindult a 2022/23-as évre az Erasmus+ pályázati időszak. A pályázat keretein belül lehetőségetek nyílik egy félévet Európa neves egyetemein tanulni.

Az Erasmus+ tanulmányi célú pályázattal kapcsolatban minden információ részletesen megtalálható a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság weboldalán:

A pályázathoz tartozó általunk összeállított általános tudnivalókat ezen a linken találjátok meg.

Az egyes országokban elérhető ösztöndíjak mértékét ezen a linken találjátok meg.

A pályázattal kapcsolatos fontos információk:

 • A pályázatot csak elektronikusan NEPTUN rendszerén keresztül, a 064-es kérvénnyel kell benyújtani. A megfelelő dokumentumokat PDF formátumú fájlként kell ehhez csatolni.
 • Minden pályázó esetében a NEPTUN rendszerében rögzített nyelvvizsga bizonyítvány(ok) lesz(nek) figyelembe véve, így fokozottan ügyeljetek arra, hogy időben felkerüljenek.

Fontosabb időszakok:

 • A pályázat leadási határideje: 2022. február 6. (vasárnap) 22:00.
 • Előzetes eredmény: 2022. március 4.
 • Fellebbezési időszak: 2022. március 4. - március 10. 12:00
 • Végleges eredmény: 2022. március 18.

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen keresztül.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy elindult a 2022-es tavaszi szemeszterre az Erasmus+ pótpályázati időszak. A pótpályázat keretein belül lehetőségetek nyílik a rendes pályázati időszak után szabadon maradt intézményi férőhelyekre jelentkezni, és így egy félévet Európa neves egyetemein tanulni.

Az Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pótpályázattal kapcsolatban minden információ részletesen megtalálható a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság weboldalán:

A pályázattal kapcsolatos fontos információk:

 • A pályázatot csak elektronikusan Neptunon keresztül, a 064-es kérvénnyel kell benyújtani. A megfelelő dokumentumokat PDF formátumú fájlként kell ehhez csatolni.
 • Minden pályázó esetében a Neptunban rögzített nyelvvizsga bizonyítvány(ok) lesz(nek) figyelembe véve, így fokozottan ügyeljetek arra, hogy időben felkerüljenek a Neptunba.

A pályázat leadási határideje: 2021. augusztus 25. 22:00.

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen keresztül.

Kihirdetésre került az Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pályázat előzetes eredménye, amely a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság honlapján érhető el.

Az előzetes eredmény ellen észrevétel esetén 2021. március 12. 12:00 óráig van lehetőség felszólalni e-mailben. A felszólalás során az e-mailt a Gépészmérnöki Kar erasmus koordinátorának, Dr. Biró Istvánnak (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), illetve a GHK külügyi referensének, Takács Attilának (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) szükséges elküldeni.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság idén a helyzetnek megfelelően online formában szervezi meg mobilitási fórumát, melynek célja az aktuális információk megosztása, és több különböző ösztöndíj program népszerűsítése. A fórum során sok hasznos információra tehettek szert többek között az Erasmus+ pályázattal kapcsolatban is.

Érintett témák:

 • Pan-European Seal (PES) Gyakornoki program felhívása
 • Európán kívüli hallgatói részképzések pályázati felhívás és tudnivalók
 • ATHENS intenzív kurzus
 • CEEPUS ösztöndíj program bemutatása
 • ERASMUS+ kiutazó szakmai gyakorlat
 • ERASMUS+ kiutazó részképzéses mobilitás

A mobilitási fórum időpontja: 2021. január 20. 14:00-16:00

A mobilitási fórum helye: MS Teams

A Teams értekezlethez a linket az NKI honlapján a mobilitási fórum oldalán éritek el, ahol az eseménnyel kapcsolatban részletesebb információt is találtok.

További cikkeink...

               kontur logo