A Gépészkari Hallgatói Képviselet a Hallgatói Önkormányzat Alapszabály 19. § szerinti Kari Hallgatói Fórumot hív össze, amelyre szeretettel várunk Titeket.

Időpontja: 2023. október 12. (csütörtök) 18:00

Helyszíne: K épület 51. terem (Aud.max.)

A Fórum célja, hogy tájékoztatást adjunk a BME kontrollált intézményi működési modell-fejlesztésével kapcsolatban. A Fórum során bemutatjuk ennek megfelelően a fejlesztés eddigi történéseit és ezzel kapcsolatban feltehetitek a kérdéseiteket, amik foglalkoztatnak Titeket. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet honlapján található hírfolyamot előzetes tájékozódás szempontjából érdemes elolvasni a Fórum előtt.

A fórum napirendje:

  1. Tájékoztatás az intézményi működési modell-fejlesztéssel kapcsolatban
  2. Hallgatói kérdések
  3. Egyebek

A Fórum nem sajtónyilvános. Ezen levél alapján a Fórum meghívottjai a Kar hallgatói (HÖK ASZ 19.§ (7)), akiket véleménynyilvánítási jog illet meg. A Fórumon való részvétel feltétele az érvényes BME-s diákigazolvány felmutatása.

A Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának (GPK HÖK) jelenleg érvényes Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) 2017-ben lépett hatályba. Az azóta eltelt évek alatt egyrészt alakult a Gépészkari Hallgatói Képviselet tevékenysége, másrészt többször megváltozott a jogszabályi környezet, amelyet az egyetemi szabályzatok is lekövettek, így különösen a Műegyetem Szervezeti és Működési Rendje, valamint a BME Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya.

A GHK elkezdte 2022 augusztusában a GPK HÖK SZMSZ átfogó felülvizsgálatát annak aktualizálása, valamint a szabályzati környezet változásának lekövetése érdekében. A módosítási javaslat ennek megfelelően:

  1. A GHK működésének leírását és annak fejlesztését segíti elő;
  2. A hatályban lévő BME Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának előírásait követi le;
  3. Az SZMSZ értelmezhetőségét javítja nyelvtani, nyelvhelyességi és fogalmi hibák korrektúrázásával.

A GPK HÖK SZMSZ módosítási javaslatának főbb pontjait az alábbi dokumentumban foglaltuk össze számotokra. A dokumentum nem tartalmazza a nyelvtani, nyelvhelyességi és fogalmi hibák javítására vonatkozó módosítási javaslatokat, mivel ezek tartalmi változással nem járnak.

GPK HÖK SZMSZ változások

A Gépészkari Hallgatói Képviselet a GPK HÖK SZMSZ módosítására tett javaslatot 2023. szeptember 19-én egyhangúlag elfogadta. A döntést megelőzően a módosítási javaslatot

  • a Jogi Igazgatóság jogi szempontból véleményezte és támogatta,
  • a Dékáni Tanács egyhangúlag támogatta,
  • az Egyetemi Hallgatói Képviselet egyhangúlag jóváhagyta.

A Kari Tanács 2023. október 12-én dönt a GPK HÖK SZMSZ módosító javaslatának jóváhagyásáról. A GPK HÖK SZMSZ módosításáról a Kari Hallgatói Szavazásnak kell döntést hoznia a Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya szerint, így a javaslatot szeretnénk elétek terjeszteni.

A GPK HÖK SZMSZ módosított törzsszövege és mellékletei:

A módosítási javaslat a 2023. szeptember 25. (hétfő) 18:00-tól tartandó Tisztújító Fórum keretein belül bemutatásra kerül. Amennyiben kérdésetek volna a GPK HÖK SZMSZ módosítási javaslatával kapcsolatban, úgy keressetek minket bátran az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül vagy gyertek el a Tisztújító Fórumra és tegyétek fel személyesen!

Kérjük a tisztelt Gépészmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatát, hogy támogassa a GPK HÖK SZMSZ módosítási javaslatát!

A Szavazási Bizottság összeszámolta a szavazatokat, amely alapján a következő eredmény született a Szociális pályázat bírálók szavazásán. A Szavazás minden jelölt esetén érvényes és eredményes volt. A Szavazás során minden jelölt megbízatást nyert a szociális pályázatok bírálására.

A Szavazás jegyzőkönyve itt elérhető el: Jegyzőkönyv

               kontur logo