Gólya

A beiratkozásra minden félévben a regisztrációs héten van lehetőség, ekkor létesítesz hallgatói jogviszonyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. A beiratkozás előtt szükséges azonban néhány teendőt elintézned:

 1. Adóazonosító jel, bankszámla:
  Az egyetemi tanulmányok megkezdéséhez fontos, hogy rendelkezz adóazonosító jellel, valamint bankszámlával. Adóazonosító jelet a lakhely szerinti NAV ügyfélszolgálatnál tudsz igényelni, bankszámlát pedig bármelyik banknál nyithatsz.
 2. Belépés a Neptun rendszerbe:
  A Neptun rendszerbe a felvételi határozatban szereplő Neptun kóddal tudsz belépni, a jelszó pedig „NeÉÉÉÉHHNN”, ahol a „Ne” után a születési dátumodat kell írni (pl.: Ne19990101, az 1999. január elsején született hallgató esetén). Az első belépésnél változtasd meg a jelszavadat, és jól jegyezd meg, hiszen az év során sokszor szükséges lesz a Neptun rendszert használnod. Ha a jelszót elfelejtetted, a KTH-ban igényelhetsz újat.
 3. Adatok ellenőrzése:
  A Neptun rendszerbe lépés után feltétlenül ellenőrizd az adataidat. A Saját adatok menüponton belül a Személyes adatokra kattintva tudod ezt megtenni. Fontos, hogy a hiányzó adatokat töltsd ki (pl.: TAJ szám, adóazonosító jel, bankszámlaszám, hivatalos email cím, igazolvány szám stb.) A rendszer ezeket az adatokat fogja a beiratkozási lapra generálni. (Előfordulhat, hogy az adatok a módosítás után csak rövid idő elteltével frissülnek).
 4. Bejelentkezés a félévre:
  A Neptunba belépve az Ügyintézés >> Beiratkozás >> Bejelentkezés felületen az adott félév kiválasztását követően a + (Lehetőségek) opción belül a Beiratkozást kiválasztva, majd a „Nyilatkozat - félév státuszáról” feliratú ablakban az aktív vagy passzív lehetőség megjelölése után a Nyilatkozom gombra kattintva tudsz bejelentkezni a félévre. A Neptun rendszerüzenetet küld a bejelentkezés sikerességéről.
 5. Beiratkozási lap nyomtatása:
  A bejelentkezést követően ki kell nyomtatnod két példányban, aláírnod és a beiratkozáson leadnod a beiratkozási lapot. A beiratkozáson lépésről lépésre segítik kitölteni a beiratkozási lap hiányzó részeit.
  A Neptunba belépve: Információ >> Általános nyomtatványok  >> Beiratkozási lap >>  a sor végén „+” jel >> Nyomtatás >> a megjelenő/letöltődő "pdf" nyomtatása
 6. Képzési szerződés nyomtatása (önköltséges hallgatók esetén):
  Ha önköltséges a finanszírozási státuszod, akkor a bejelentkezést követően ki kell nyomtatnod két példányban, aláírnod és a beiratkozáson leadnod a képzési szerződést. Ettől függetlenül az előző pontban említett Beiratkozási lap nyomtatása is szükséges.
  A Neptunba belépve: Információ >> Általános nyomtatványok „Képzési szerződés...” a sor végén „+” jel >> Nyomtatás

               kontur logo