Oktatás

A mesterképzések során a különböző alapszakokról érkező hallgatók részére a felvételi eljárás során a Kari Kreditátviteli Bizottság felvezető tantárgyak teljesítését írhatja elő.

A felvezető tantárgyak a BME Tanulmányi és vizsgaszabályzata (TVSZ) alapján kreditérték nélküli kritériumkövetelmények, amik teljesítésére a teljes képzési időszak alatt van lehetőség. A felvezető tantárgyak az alapképzési szak kreditelismerésétől függően a következőképpen kerülnek előírásra:

  • Amennyiben az általad elvégzett alapképzési szak teljes kreditelismeréssel kerül elfogadásra, úgy felvezető tantárgy teljesítése nem szükséges.
  • Amennyiben az általad elvégzett alapképzési szak részleges kreditelismeréssel kerül elfogadásra, úgy a választott szaknak és specializációnak megfelelő felvezető tantárgyak teljesítése szükséges.
  • Amennyiben teljesítetted valamely előírt felvezető tantárgyat az alapképzésed során, úgy azt felvezető tantárgyként nem szükséges újból teljesíteni. 

Az egyes gépészkari mesterképzések esetén teljes vagy részleges kreditelismeréssel elfogadott alapszakok és az előírt felvezető tantárgyak listája az alábbi linken keresztül érhető el.

Tájékoztató

               kontur logo