A GHK pályázatot hirdet a Kari Rendezvény Bizottságban rendezvényszervezői poszt betöltésére a 2023/24. tanév őszi és tavaszi félévére. További információ a KRB-ről a Rendezvények menüpont alatt érhető el.

 

Jelentkezés: 2023. szeptember 25. (hétfő) 0:00 - október 08. (vasárnap) 23:59

További részletek és jelentkezés:

Pályázat

Idén újra megrendezésre kerül a Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bál 2023. március 3-án. A bál alkalmából lehetőségetek van arany, illetve ezüst pecsétgyűrűt, medált és kitűzőt rendelni. Részletes leírás a lenti pdf-ben található az árakról, illetve a rendelési határidőkről.
 

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket pár dologra a rendeléssel kapcsolatban:

  • Az ezüstből készült ékszerek árát a rendeléssel egy időben lesz lehetőségetek rendezni, készpénzben. Kérünk Titeket hogy a pontos összeget hozzátok, ezzel megkönnyítve a vásárlást.
  • Az aranyból készült ékszereknél előleget kell fizetni, a fennmaradó részt pedig az átvételkor tudjátok rendezni, szintén készpénzben.
  • Gyűrű rendelési határidő január 19, a kitűző és medál rendelési határidő január 31.

Leírás

Idén újra megrendezésre kerül Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bál 2022. február 11-én. A bál alkalmából lehetőségetek van arany, illetve ezüst pecsétgyűrűt, medált és kitűzőt rendelni. Részletes leírást a lenti pdf-ben található az árakról, illetve a rendelési határidőkről.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket pár dologra a rendeléssel kapcsolatban:

  • Az ezüstből készült ékszerek árát a rendeléssel egy időben lesz lehetőségetek rendezni, készpénzben. Kérünk Titeket hogy a pontos összeget hozzátok, ezzel megkönnyítve a vásárlást.
  • Az aranyból készült ékszereknél előleget kell fizetni, a fennmaradó részt pedig az átvételkor tudjátok rendezni, szintén készpénzben.
  • Gyűrű és arany medál rendelési határidő január 11, a kitűző- és ezüst medál rendelési határidő január 18.

Rendelés

A 11-ei időpont idősávja 18:00-20:00-ról 16:00-18:00-ra módosult.

A 18-ai időpont idősávja 19:00-20:00-ról 17:00-18:00-ra módosult.

Új, további gyűrű és arany medál rendelési időpont:
2022. 01. 10. 18.00-20.00

A GHK pályázatot hirdet a Kari Rendezvény Bizottságban rendezvényszervezői poszt betöltésére a 2020/21. tanév őszi és tavaszi félévére. További információ a KRB-ről a Rendezvények menüpont alatt érhető el.

 

Jelentkezési határidő: 2020. október 11. (vasárnap) 23:59

További részletek és jelentkezés:

Pályázat

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet 2019. február 7-én, csütörtökön rendezi meg a BME Jeges Estet a Városligeti Műjégpályán. Gyere és csússzunk együtt!

✦✦Zene✦✦
A zenét az este folyamán DJ BB és DJ Dominique biztosítják.

✦✦Helyszín✦✦
Városligeti Műjégpálya
1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

✦✦Kapunyitás✦✦
20:30

✦✦Korcsolyabérlés✦✦
A helyszínen lehetőség lesz korcsolyát bérelni.

✦✦Elővételes jegy✦✦
http://www.bmejegy.hu/termekkategoria/bme-jeges-est-2019/
Papír alapú jegyek kaphatók a kollégiumban, további információkért keressétek Szénási Andrást (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
BME-seknek: 1500,-
Külsősöknek: 2000,-

✦✦Helyszíni jegy✦✦
BME-seknek: 2000,-
Külsősöknek: 2500,-

A Gólyatáborban egy-egy tankörben jellemzően 15-18 gólya van, ami a regisztrációs hét elejére kibővül 25-30 főre. A tankörvezető feladata, hogy a Gólyatáborban és később az őszi félév folyamán a tankörfoglalkozásokon átadja az egyetemi élet első lépéseihez szükséges tudást, és segítse az újdonsült hallgatókat a beilleszkedésben. Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy a tankörfoglalkozások egy részét az órarendbe beillesztve, az Egyetempolgári ismeretek a Gépészmérnöki Karon című tárgy keretein belül tartja a tankörvezető.
A tankörvezetői pályázatot a GHK a tavaszi félév előtt írja ki, ekkor várjuk a tanulmányi követelményeknek eleget tévők jelentkezését. Ezután a jelöltek a félév folyamán egy intenzív felkészítő képzésen vesznek részt, ahol a hallgatói képviselők előadásában megismerkednek az Egyetem felépítésével, valamint a fontos szabályzatokkal különböző témakörökben (tanulmányok/oktatás, kollégium, szociális pályázatok, ösztöndíjak, stb.). Ezzel párhuzamosan összeszoknak a csapat többi tagjával, valamint különböző kooperatív jellegű feladatokon keresztül fejlesztik az előadásmódjukat, és megtanulnak csapatban dolgozni.
A képzés lezárásaként a résztvevők számot adnak a tudásukról egy összegző zárthelyi dolgozat formájában, valamint egy személyes meghallgatás alkalmával. Utóbbiak, és a félév során nyújtott aktivitásuk alapján választja ki a GHK azokat, akik részt vesznek végül a Gólyatábor szervezésében.
A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a kiválasztott tankörvezetők összeszokott csapatként hatékonyan tudnak segíteni a gólyáknak, mindemellett értékes tapasztalatokkal is gazdagodnak. 

KB

Kelle Gergő
Kelle
Tankörvezetők vezetője

KB

Bolyós Roland Márk
Bolyszli
G1 tankör

PR

Román Bálint Dániel
Bubu
G2 tankör

SzB1

Belső Mátyás
Cula
G3 tankör

BL

Ládi Marcell
Lada
G4 tankör

BeM

Farkas Eszter Viktória
Loki
G5 tankör

BR2

Tóth Lujza Luca
Lucccc
G6 tankör

FV

Kovács Márk
Márk
G7 tankör

LM

Merényi Dániel
Mewi
G8 tankör

MH

Mészáros Hanna
Nana
G9 tankör

RB

Vatai Dávid
Vata
G10 tankör

Szuhai Beáta Barbara

Zsidei Kristóf Levente
Zsidi
G11 tankör

TLL

Tóth Boglárka
Loot
M1 tankör

VD

Rozinka Ádám
Rosé
M2 tankör

ZsL1

Szabó Viola
Spuri
M3 tankör

BaM

Mohamed Számi
Számi
M4 tankör

FD

Barna Márton Gyula
TARZAN
M5 tankör

KBJ

Ferenczi Tibor
Tibro
M6 tankör

MSz

Kis Tamás
Tomi
M7 tankör

OZ

Mertli Márk
Why
M8 tankör

RÁ

Csótai Enikő
Enci
E1 tankör

TB

Harcsa-Pintér András
Harcsi
E2 tankör

GR

Szécsényi Tamás
Tomtomszk
E3 tankör

BL 1

Dékány Liza Panna
Déli
T1 tankör

IDV

Bódi Csenge Flóra
Flow
T2 tankör

 

A tankörvezetők betűrendben

Barna Márton Gyula
Belső Mátyás
Bódi Csenge Flóra
Bolyós Roland Márk
Csótai Enikő
Dékány Liza Panna
Farkas Eszter Viktória
Ferenczi Tibor
Harcsa-Pintér András
Kis Tamás
Kovács Márk
Ládi Marcell
Merényi Dániel
Mertli Márk
Mészáros Hanna
Mohamed Számi
Román Bálint Dániel
Rozinka Ádám
Szabó Viola
Szécsényi Tamás
Tóth Boglárka
Tóth Lujza Luca
Vatai Dávid
Zsidei Kristóf Levente

 

Az egyetemi létetek első mérföldköve nem más, mint a Gólyatábor. Reméljük, izgatottan várjátok már ezt a felejthetetlen három napot, amely során nem csak a jövendőbeli hallgatótársaitokkal ismerkedhettek meg rengeteg szórakoztató program közben, hanem az egyetemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is átadjuk nektek.

Az idei Gólyatáborba is sok szeretettel várunk minden jövendőbeli hallgatót, aki a BME Gépészmérnöki Karára nyer felvételt.

A szervezők már lázasan készülődnek, hogy a tábor valóban felejthetetlen élményt jelentsen Nektek.

Jelentkezzetek minél hamarabb, hogy ne maradjatok le erről a kiváló alkalomról! A helyszínen biztosítunk szállást, étkezést, tábori pólót illetve minden jót a kikapcsolódáshoz.

A gólyatábor időpontját és a táborral kapcsolatos egyéb tudnivalókat a Facebook eseménynél fogjátok megtalálni, amit a felvételetek esetén e-mailben is megkaptok!

Ha szeretnétek ízelítőt arról, hogy mi is vár rátok, akkor a Kar fotóköre, a KTK Fotókör minden évben részt vesz a rendezvényen, és megörökíti a legjobb pillanatokat.
Korábbi albumok: https://foto.ktk.bme.hu/portfolio/category/golya/

A táborról aftermovie is készül a BME Kármán Stúdió jóvoltából. A youtube csatornájuk:
https//www.youtube.com/@karmanstudio

Sok szeretettel várunk Titeket!

 

merci

MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nak a támogatást, valamint, hogy jelenlétükkel emelték a 2019-es Gépészkari Napok Szakmai Napjának színvonalát!
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár alapkövét 2009-ben márciusában tették le a 441 hektáros telephelyen. Az elmúlt évek sikerei igazolták az akkori döntést: a Mercedes-Benz gyár Magyarország meghatározó vállalkozása és munkaadója lett. Kompaktautó-gyárunkban az első Magyarországon is gyártott termékünk a B-osztály volt, amelyet 2013-ban a négyajtós CLA Coupé, majd 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake követett. Az A-osztály gyártását 2018 tavaszán kezdtük meg, és ugyanebben az évben kifutott termékpalettánkról a B-osztály. Külön büszkeségünk, hogy 2019től a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modellfrissített változatát továbbra is kizárólag Kecskeméten gyártjuk az egész világ számára. A kecskeméti gyár jelenleg mintegy 4.700 munkavállaló számára biztosít munkahelyet, köztük betanított munkásoknak, technikusoknak, műszaki és gazdasági szakembereknek egyaránt.

 

 

BORSODCHEM

Társaságunk, a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt., az MDI és TDI termékek, PVC porok, valamint speciális vegyi- és alapanyagok vezető európai gyártója. 2011-ben a kínai Wanhua Társaság többségi tulajdont szerzett a BorsodChem Zrt.-ben. A Wanhua-BorsodChem napjainkra a világ harmadik legnagyobb izocianát gyártójává, valamint a világ legnagyobb MDI gyártójává lépett elő. A Wanhua-BorsodChem célja a Társaság termelő üzemeinek fokozatos kapacitásbővítése és az alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztése a piaci helyzetünk megőrzése és erősítése érdekében.

Programjaink alsóbb éveseknek: ösztöndíj, szakmai gyakorlat, szakdolgozat/diplomamunka készítés, STEP projektverseny, üzemlátogatás

Karrierlehetőség végzősöknek: Next Generation program

Részletekért keresd karrieroldalunkat.

60690722 348704129165561 8905061505058209792 n

 

 

FAULHABER

A Faulhaber miniatűr és mikro motorok területén a technológiai élvonalba tartozik. Magas minőségű hajtásrendszereket fejlesztenek és gyártanak az orvostechnika, lég- és űrtechnika, optika és az automatizálás részére. A cég 2017-ben ismét elnyerte az Év Legjobb Munkahelye díjat az 50-250 fős vállalatok mezőnyében. A cégcsoport erősségét a magasan kvalifikált mérnökcsapat, a saját fejlesztési osztály, a jól szervezett folyamatok és a kiváló termékek adják.

 

 

GE POWER

A GE Power veresegyházi telephelye 2001-ben épült fel, ahol közel 1400 főt foglalkoztatunk. Tevékenységeink: gázturbina alkatrészek gyártása, javítása; kis-és közepes gázmotoros és gázturbinás erőművek összeszerelése; turbina szerződések menedzselése, tartalékalkatrész-kereskedelem számos országában.
Nagy hangsúlyt fektetünk szakmai képzésekre, hogy a tehetségeknek hosszútávon is karrierlehetőséget biztosítsunk. Munkánk során csúcstechnológiákat alkalmazunk, izgalmas nemzetközi projektekben veszünk részt, sokféle emberrel találkozunk és nálunk olyan dolgokat tanulhatsz, amelyekről az iskolapadban nem igazán hallhattál.
Gyakornokaink számára lehetőséget biztosítunk tanulmányaikhoz alkalmazkodó munkaidőre és ami szintén fontos, hogy nálunk biztosan nem kávéfőzéssel és fénymásolással kellene gyakornokként foglalkoznod!
Ingyenes buszjárataink indulnak Budapestről.

Monogram Blue
   
1111111111111

FKF NONPROFIT ZRT.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában lévő közszolgáltatást végző gazdasági társaság. Az 1895-ben létrehozott Köztisztasági Hivatal - Társaságunk jogelődje - előbb a budai területek, majd fokozatosan a pesti városrészek utcáinak takarítását saját kezelésébe vette át, majd az időközben az Ecseri úton létesített fuvarteleppel közösen 1912-től már a Hivatal végezte a főváros teljes területén az utak tisztítását, a hulladék begyűjtését, szállítását és lerakását.
Társaságunk a legnagyobb hulladékkezeléssel foglakozó magyar szakvállalkozás, amely a főváros több mint 830.000 háztartásától, és mintegy 20.000 gazdálkodó szervezetétől gyűjti be, szállítja el és ártalmatlanítja a települési szilárd hulladékot. Az FKF Nonprofit Zrt. üzemelteti a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet, Magyarország egyetlen kommunális-hulladék tüzelésű erőművét, a Dunakeszin (bezárt) és Pusztazámoron található, műszaki védelemmel ellátott hulladéklerakókat, 17 lakossági hulladékgyűjtő udvart, két Szemléletformáló és Újrahasználati Központot, és több mint 200 szelektív hulladékgyűjtő szigetet.
Feladatunk továbbá Budapest több mint 25 millió négyzetméternyi szilárd burkolatú úthálózatának, közjárdáinak, közlépcsőinek takarítása, 73 aluljárójának (ebből 69 gyalogos), hidak, felüljárók, és egyéb mérnöki létesítmények tisztán tartása - a Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján - télen-nyáron.

   Gólyatábor

A Gólyatáborról itt olvashatsz bővebben: Gólyatábor


Regisztrációs heti programok

A regisztrációs heti programokról itt olvashatsz bővebben: Reghét


Gólyahajó

A Gólyahajóról itt olvashatsz bővebben: Gólyahajó


Kollégista avató

A Kollégista avatóról itt olvashatsz bővebben: Kollégista avató


Gólyabál

A Gólyabálról itt olvashatsz bővebben: Gólyabál

A Gépészkari Hallgatói Képviselet 2015 februárjában kiterjesztette a rendezvényszervezői csapatát, és megalapította a Kari Rendezvény Bizottságát, ismertebb nevén a KRB-t. A tagjaink célja, hogy minél színesebbé tegyék a közösségi életet, éppen ezért minden rendezvény lebonyolításában segédkeznek. Az elkövetkezendő évben közel 10 kari rendezvény szervezésében vehetsz részt, ezalatt beleláthatsz a színfalak mögött folyó munkába. Megtudhatod, hogy miből tevődik össze egy rendezvény költségvetése, hogyan alakul ki egy végleges fellépő lista, és hogyan tesszük zökkenő mentessé minden kilátogató hallgatónak a rendezvényeinket.

Ha szeretnéd megtapasztalni milyen egy több száz fős Gólyatábort, Gólyabált, vagy egy több ezer főt megmozgató Kari Napokat leszervezni, csatlakozz ehhez a kitűnő társasághoz!

Akiknek a rendezvényeinket köszönhetjük:

OM.jpg másolata

Odus Máté
Odus
KRB vezető

2020 óta tag

Horváth Mátyás

Horváth Mátyás
Matyi
KRB vezető helyettes

2021 óta tag

Pintér Krisztina Janka

Pintér Krisztina Janka
Tina
2019 óta tag

Szajkó Gréta

Szajkó Gréta
Gréti
2019 óta tag

Fekete Dániel

Fekete Dániel
Eff
2020 óta tag

Lapu Kolos

Lapu Kolos
Kolka
2020 óta tag

Lemnyi György

Lemnyi György
George
2020 óta tag

Matics Bianka

Matics Bianka
Bia
2020 óta tag

Papp Dániel

Papp Dániel
Papot
2020 óta tag

Ruzsa Kata

Ruzsa Kata
Katus
2020 óta tag

Seres Petra

Seres Petra
Petra
2020 óta tag

Szakács Ákos

Szakács Ákos
Szaki
2020 óta tag

Tápai Levente István

Tápai Levente István
Grincs
2020 óta tag

Blága Andrea

Blága Andrea
Andi
2021 óta tag

Bognár Ádám

Bognár Ádám
Bognár
2021 óta tag

Katona Dóra

Katona Dóra
Dodó
2021 óta tag

Szonda Zsuzsanna

Szonda Zsuzsanna
Nagyi
2021 óta tag

Végh Márk

Végh Márk
Márk
2021 óta tag

Bognár Vanessza

Bognár Vanessza
Nessza
2022 óta tag

Böszörményi Gergely József

Böszörményi Gergely József
Böszi
2022 óta tag

Fabrinczius Zorán György

Fabrinczius Zorán György
Zorro
2022 óta tag

Fertő Emma

Fertő Emma
Emmma
2022 óta tag

Kolonics Gergő Armand

Kolonics Gergő Armand
Greg
2022 óta tag

Molnár Kamilla

Molnár Kamilla
Milka
2022 óta tag

Nagy Vanda Orsolya

Nagy Vanda Orsolya
Vanda
2022 óta tag

Ördög Viktor Roland

Ördög Viktor Roland
Vik
2022 óta tag

Papp Bercel Tas

Papp Bercel Tas
Berel
2022 óta tag

Kecskés Koppány

Kecskés Koppány
Kopy
2023 óta tag

Lengyel Dániel

Lengyel Dániel
Szöcske
2023 óta tag

Németh Soma

Németh Soma
Summa
2023 óta tag

Pálfi Ágnes

Pálfi Ágnes
Ági
2023 óta tag

Szabó Zalán

Szabó Zalán
Zazi
2023 óta tag

Tóth András

Tóth András
Totti
2023 óta tag

Wang Xiang

Wang Xiang
Csangus
2023 óta tag

 

A KRB tagjai betűrendben


Blága Andrea
Bognár Ádám
Bognár Vanessza
Böszörményi Gergely József
Fabrinczius Zorán György
Fekete Dániel
Fertő Emma
Horváth Mátyás
Katona Dóra
Kecskés Koppány
Kolonics Gergő Armand
Lapu Kolos
Lemnyi György
Lengyel Dániel
Matics Bianka
Molnár Kamilla
Nagy Vanda Orsolya
Németh Soma
Odus Máté
Ördög Viktor Roland
Pálfi Ágnes
Papp Bercel Tas
Papp Dániel
Pintér Krisztina Janka
Ruzsa Kata
Seres Petra
Szabó Zalán
Szajkó Gréta
Szakács Ákos
Szonda Zsuzsanna
Tápai Levente István
Tóth András
Végh Márk
Wang Xiang

További cikkeink...

Alkategóriák

               kontur logo