Az Egyetemi Hallgatói Képviselet 2019. február 7-én, csütörtökön rendezi meg a BME Jeges Estet a Városligeti Műjégpályán. Gyere és csússzunk együtt!

✦✦Zene✦✦
A zenét az este folyamán DJ BB és DJ Dominique biztosítják.

✦✦Helyszín✦✦
Városligeti Műjégpálya
1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

✦✦Kapunyitás✦✦
20:30

✦✦Korcsolyabérlés✦✦
A helyszínen lehetőség lesz korcsolyát bérelni.

✦✦Elővételes jegy✦✦
http://www.bmejegy.hu/termekkategoria/bme-jeges-est-2019/
Papír alapú jegyek kaphatók a kollégiumban, további információkért keressétek Szénási Andrást (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
BME-seknek: 1500,-
Külsősöknek: 2000,-

✦✦Helyszíni jegy✦✦
BME-seknek: 2000,-
Külsősöknek: 2500,-

A gólyatáborban egy-egy tankörben jellemzően 15-18 gólya van, ami a regisztrációs hét elejére kibővül 25-30 főre. A tankörvezető feladata, hogy a gólyatáborban és később az őszi félév folyamán a tankörfoglalkozásokon átadja az egyetemi élet első lépéseihez szükséges tudást, és segítse az újdonsült hallgatókat a beilleszkedésben. Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy a tankörfoglalkozások egy részét az órarendbe beillesztve, az Egyetempolgári ismeretek a Gépészmérnöki Karon című tárgy keretein belül tartja a tankörvezető.
A tankörvezetői pályázatot a GHK a tavaszi félév előtt írja ki, ekkor várjuk a tanulmányi követelményeknek eleget tévők jelentkezését. Ezután a jelöltek a félév folyamán egy intenzív felkészítő képzésen vesznek részt, ahol a hallgatói képviselők előadásában megismerkednek az Egyetem felépítésével, valamint a fontos szabályzatokkal különböző témakörökben (tanulmányok/oktatás, kollégium, szociális pályázatok, ösztöndíjak, stb.). Ezzel párhuzamosan összeszoknak a csapat többi tagjával, valamint különböző kooperatív jellegű feladatokon keresztül fejlesztik az előadásmódjukat, és megtanulnak csapatban dolgozni.
A képzés lezárásaként a résztvevők számot adnak a tudásukról egy összegző zárthelyi dolgozat formájában, valamint egy személyes meghallgatás alkalmával. Utóbbiak, és a félév során nyújtott aktivitásuk alapján választja ki a GHK azokat, akik részt vesznek végül a gólyatábor szervezésében.
A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a kiválasztott tankörvezetők összeszokott csapatként hatékonyan tudnak segíteni a gólyáknak, mindemellett értékes tapasztalatokkal is gazdagodnak. 

Elérkezett az egyetemista éveitek első lépcsője, ami nem más mint a Gólyatábor. Reméljük izgatottan várjátok már ezt a kihagyhatatlan három napot, ahol nem csak a jövendőbeli hallgatótársaitokkal ismerkedhettek meg a rengeteg szórakoztató program révén, hanem az egyetemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is átadjuk nektek.

2019-ben a Gólyatábor augusztus 21-24. között kerül megrendezésre, ahol sok szeretettel várunk minden jövendőbeli hallgatót, aki a BME Gépészmérnöki Karára nyert felvételt. A program 21-én reggel kezdődik, és 24-én reggel ér véget.
A szervezők már lázasan készülődnek, hogy a tábor valóban felejthetetlen élményt jelentsen Nektek.

A táborral kapcsolatos egyéb tudnivalók a gólyatábor facebook eseményénél lesznek megtalálhatóak.

 

Ezúton szeretnénk megköszönni CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft-nek a támogatást, valamint, hogy jelenlétükkel is emelték a 2018-as a Gólyatábornak a színvonalát!

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

Ezúton szeretnénk megköszönni CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft-nek a támogatást, valamint, hogy jelenlétükkel is emelték a 2018-as Gépészkari Napok Szakmai Napjának és a Gólyatábornak a színvonalát!
A cég tevékenysége a hűtés- és klímatechnikai szakma minden területére kiterjed, a komplex légtechnikai rendszerek tervezésétől kezdve, a klímaberendezések szállításáig, telepítéséig, karbantartásáig, valamint saját fejlesztésű épületfelügyeleti rendszereink telepítéséig.

 

 

GRUNDFOS

A Grundfos cégcsoport a világ 56 országában folytat üzleti tevékenységet. Magyarországi tevékenységünk középpontjában különböző alkalmazási területeken használt ipari és lakossági szivattyúk, elektromos motorok gyártása áll, de a nemzetközi termék- és technológiai kutatásban, fejlesztésben is jelentős létszámmal és nemzetközi felelősséggel vállalunk szerepet az R&D (Research and Development) és a TC (Technology Centre) mérnökei révén.

Grundfos City néven létrejött vevői látogatói központunk a világ minden tájáról fogad a Grundfos és termékei iránt érdeklődő csoportokat. Gyártási volumenünk, nemzetközi szerepünk, valamint 2200 fős dolgozói létszámunk miatt a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a cégcsoport 2. legnagyobb és kiemelt jelentőségű gyártó cégévé vált az elmúlt években.

 

 

Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse haszongépjárművek fékrendszereinek piacvezető szállítója. A budapesti R&D Központban és a kecskeméti Tesztközpontban kiváló mérnökök fejlesztik a járművezetői asszisztens (ADAS) rendszereket, elektronikus fékrendszereket, járműdinamikai szabályozókat és egyéb innovatív termékeket.

2017-ben a világ legnagyobb vasúti fékrendszer fejlesztő és gyártó központjává váltunk. Minden termékünk egyedi megrendelés alapján készül, a legújabb technológiákkal dolgozunk nap mint nap a jövő járműrendszerein.

 

 

BORSODCHEM

A kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. Európa egyik vezető multinacionális vegyipari vállalata. Széles körben felhasznált, kiváló minőségű alapanyagokat biztosít számos iparág számára. Több mint 2700 fős munkavállalói létszámával Magyarország legjelentősebb munkáltatói közé tartozik. Két fő termékcsoportjukat a poliuretán alapanyagok, valamint a széles körben felhasznált vinilek alkotják. Az MDI és TDI alapanyagból előállított poliuretánok rendkívül sokoldalú anyagok, melyeket széles körben használnak fel az autó-, építő-, bútor-, ruha- és cipőiparban.

 

 

FAULHABER

A Faulhaber miniatűr és mikro motorok területén a technológiai élvonalba tartozik. Magas minőségű hajtásrendszereket fejlesztenek és gyártanak az orvostechnika, lég- és űrtechnika, optika és az automatizálás részére. A cég 2017-ben ismét elnyerte az Év Legjobb Munkahelye díjat az 50-250 fős vállalatok mezőnyében. A cégcsoport erősségét a magasan kvalifikált mérnökcsapat, a saját fejlesztési osztály, a jól szervezett folyamatok és a kiváló termékek adják.

 

 

KEDPLASMA

A KEDPLASMA a Kedrion Biopharma vérplazmagyűjtéssel foglalkozó üzletága. Az így nyert értékes anyagokból olyan plazmaalapú terápiás készítményeket állít elő, melyek ritka betegségeken, illetve rendellenességeken – hemofília, immunrendszer zavarai – képesek hatékonyan segíteni. A KEDPLASMA Plazma Központok által gyűjtött emberi vérplazma a gödöllői Human BioPlazma Kft.-hez kerül, az abból származó termékeket pedig elsősorban a magyarországi igények kielégítésére használják.

 

 

TE Connectivity

Az immár 50 éves piacvezető múltra visszatekintő TE Connectivity amerikai tulajdonú multinacionális nagyvállalat a világ számos pontján van jelen. A TE Connectivity esztergomi üzemében már több, mint 1800 alkalmazottal gyárt az autóipar számára alkatrészeket, melyek az autók működését, kényelmi, és biztonsági szolgáltatásait hívatottak biztosítani.

 

 

 

Gólyatábor

A Gólyatáborról itt olvashatsz bővebben: Gólyatábor


Regisztrációs heti programok

A regisztrációs heti programokról itt olvashatsz bővebben: Reghét


Gólyahajó

A Gólyahajóról itt olvashatsz bővebben: Gólyahajó


Kollégista avató

A Kollégista avatóról itt olvashatsz bővebben: Kollégista avató


Gólyabál

A Gólyabálról itt olvashatsz bővebben: Gólyabál

A Gépészkari Hallgatói Képviselet 2015 februárjában kiterjesztette a rendezvényszervezői csapatát, és megalapította a Kari Rendezvény Bizottságát, ismertebb nevén a KRB-t. A tagjaink célja, hogy minél színesebbé tegyék a közösségi életet, éppen ezért minden rendezvény lebonyolításában segédkeznek. Az elkövetkezendő évben közel 10 kari rendezvény szervezésében vehetsz részt, ezalatt beleláthatsz a színfalak mögött folyó munkába. Megtudhatod, hogy miből tevődik össze egy rendezvény költségvetése, hogyan alakul ki egy végleges fellépő lista, és hogyan tesszük zökkenő mentessé minden kilátogató hallgatónak a rendezvényeinket.

Ha szeretnéd megtapasztalni milyen egy több száz fős Gólyatábort, Gólyabált, vagy egy több ezer főt megmozgató Kari Napokat leszervezni, csatlakozz ehhez a kitűnő társasághoz!

Akiknek a rendezvényeinket köszönhetjük:

Szénási András

Szénási András
Széna
2015 óta tag

Richter Kristóf

Richter Kristóf
Richter
2017 óta tag

Bíbok Máté

Bíbok Máté
Bubi
2015 óta tag

Tepfenhart Bence

Tepfenhart Bence
Tefi
2015 óta tag

Farkas Bálint

Farkas Bálint
Bálint
2016 óta tag

Fehér Anna

Fehér Anna
Panni
2016 óta tag

Ircsik Péter

Ircsik Péter
PP
2016 óta tag

Kis Milán

Kis Milán
Milán
2016 óta tag

Kocsis László

Kocsis László
Laci
2016 óta tag

Megyeri Mária

Megyeri Mária
Maca
2016 óta tag

Nagy Krisztina

Nagy Krisztina
Krisztike
2016 óta tag

Tüske Zoltán

Tüske Zoltán
Tüsi
2016 óta tag

Andrónyi Tamás

Andrónyi Tamás
Andró
2017 óta tag

Érdy Nándor

Érdy Nándor
Nándi
2017 óta tag

Geszner Levente

Geszner Levente
Sunyi
2017 óta tag

Kovács László

Kovács László
Smith
2017 óta tag

Kozák Zsófia

Kozák Zsófia
Zsozsó
2017 óta tag

Rózsa Ádám

Rózsa Ádám
Rózsi
2017 óta tag

Ágoston Dorottya

Ágoston Dorottya
Dóri
2018 óta tag

Boros Márton

Boros Márton
Maró
2018 óta tag

Czeglédy Karola

Czeglédy Karola
Karola
2018 óta tag

Erdős Anita

Erdős Anita
Anita
2018 óta tag

Gász Bálint

Gász Bálint
Facsi
2018 óta tag

Horváth Bence

Horváth Bence
Szusi
2018 óta tag

Mácz Andrea

Mácz Andrea
Andika
2018 óta tag

Megyesi Tamara

Megyesi Tamara
Tami
2018 óta tag

Modrovics Gergő

Modrovics Gergő
Mordor
2018 óta tag

 

A KRB tagjai betűrendben

Ágoston Dorottya
Andrónyi Tamás
Bíbok Máté
Boros Márton
Czeglédy Karola
Erdős Anita
Érdy Nándor
Farkas Bálint
Fehér Anna
Gász Bálint
Geszner Levente
Horváth Bence
Ircsik Péter
Kis Milán
Kocsis László
Kovács László
Kozák Zsófia
Mácz Andrea
Megyeri Mária
Megyesi Tamara
Modrovics Gergő
Nagy Krisztina
Richter Kristóf
Rózsa Ádám
Szénási András
Tepfenhart Bence
Tüske Zoltán

A Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bál karunk egyik legrangosabb eseménye. Itt a diploma előtt álló hallgatók egy vacsora keretében kötetlenül beszélgethetnek egymással és tanáraikkal képzésük utolsó megmérettetése, a záróvizsga előtt. A vacsora után karunk néhány oktatója humoros diplomavédést ad elő. Ezután a résztvevők élőzene mellett, báli hangulatban folytathatják a közös szórakozást, nosztalgiázást.

2019-ben február 8-án kerül megrendezésre.

A kétciklusú képzési rendszer bevezetése után a Felező Bált felváltotta a Harmadoló Est. Karunk negyedik félévében járó hallgatói a Kármán Tódor Kollégium aulájában vehetnek részt egy közös vacsorán. Az est folyamán együtt gondolhatnak vissza az elmúlt két évre, és ünnepelhetik meg, hogy már a képzésük harmadát teljesítették.

2019-ben február 28-án kerül megrendezésre.

A Kulturális és Szakmai hét keretein belül kerül megrendezésre a Kármán Nap. Ünnepélyes koszorúzás és megemlékezés után, a kollégium tornatermében tíz, 8-9 fős csapat mérheti össze tudását. A szakmai, kreatív megoldást igénylő feladatokat karunk tanszékei állítják össze, és a megoldásokat is ők értékelik. Az első három helyezett díjazásban részesül, a legjobbnak bizonyuló csapat pedig egy évre megkapja a vándor plakettet is.

2019-ben február 28-án kerül megrendezésre.

A márciusban megrendezett programsorozatnak a Kármán Tódor Kollégium aulája ad helyet. A hét folyamán délutánonként különböző szakmai és ismeretterjesztő előadásokat, interjúkat hallgathatnak meg az érdeklődők. Az előadók között megtalálhatóak voltak a korábbi években karunk elismert oktatói és neves szakértők, sportolók is, mint például dr. Stépán Gábor, karunk volt dékánja; Dr. Zacher Gábor toxikológus, Görög Ibolya protokoll-szakértő, Hartlein Károly fizikus, illetve Cseh László olimpiai bajnok úszó.

Esténként kari kötődésű zenekarok adnak koncerteket.

 

2019-ben február 26-28. között kerül megrendezésre.

A tanév elején az újonnan bekerült elsős kollégisták számára rendezzük meg a Kollégista avatót. Nem csak a gépész gólyákat, hanem több más kar elsőseit is köszöntjük ilyenkor a Kármán Tódor Kollégium aulájában. A felsőbb évesek mulatságos műsorának során a friss kollégisták leteszik esküjüket, majd a már végzett hallgatók közül megválasztott tiszteletbeli kollégisták vehetik át okleveleiket. Az este zárásaként együtt koccintanak az előttük álló sikeres egyetemi félévekre.

További cikkeink...

Alkategóriák

                           

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30