A Gépészkari Hallgatói Képviselet a jelenlegi kormány rendelkezések miatt hagyományoktól eltérően sajnos nem tudja megrendezni a januárban végzett, illetve a tavaszi félévben végző hallgatók Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bálját. Erre előreláthatóan szeptember elején kerül sor.

Viszont hagyományokhoz híven a mesterképzésen végzett és a mesterképzést most elvégző hallgatók gépész pecsétgyűrűt, valamint a hölgyek medált is rendelhetnek.

Rendelni online és az általános ügyeleti időpontokban is lehetőségetek van. Az aktuális járványügyi intézkedések miatt, a jelenléti ügyelet nem megoldható, így a rendelés határidejét ennek függvényében kitoljuk 2 héttel : 2021.03.29. 14:00

Rendelés

A GHK pályázatot hirdet a Kari Rendezvény Bizottságban rendezvényszervezői poszt betöltésére a 2020/21. tanév őszi és tavaszi félévére. További információ a KRB-ről a Rendezvények menüpont alatt érhető el.

 

Jelentkezési határidő: 2020. október 11. (vasárnap) 23:59

További részletek és jelentkezés:

Pályázat

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet 2019. február 7-én, csütörtökön rendezi meg a BME Jeges Estet a Városligeti Műjégpályán. Gyere és csússzunk együtt!

✦✦Zene✦✦
A zenét az este folyamán DJ BB és DJ Dominique biztosítják.

✦✦Helyszín✦✦
Városligeti Műjégpálya
1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

✦✦Kapunyitás✦✦
20:30

✦✦Korcsolyabérlés✦✦
A helyszínen lehetőség lesz korcsolyát bérelni.

✦✦Elővételes jegy✦✦
http://www.bmejegy.hu/termekkategoria/bme-jeges-est-2019/
Papír alapú jegyek kaphatók a kollégiumban, további információkért keressétek Szénási Andrást (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
BME-seknek: 1500,-
Külsősöknek: 2000,-

✦✦Helyszíni jegy✦✦
BME-seknek: 2000,-
Külsősöknek: 2500,-

A gólyatáborban egy-egy tankörben jellemzően 15-18 gólya van, ami a regisztrációs hét elejére kibővül 25-30 főre. A tankörvezető feladata, hogy a gólyatáborban és később az őszi félév folyamán a tankörfoglalkozásokon átadja az egyetemi élet első lépéseihez szükséges tudást, és segítse az újdonsült hallgatókat a beilleszkedésben. Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy a tankörfoglalkozások egy részét az órarendbe beillesztve, az Egyetempolgári ismeretek a Gépészmérnöki Karon című tárgy keretein belül tartja a tankörvezető.
A tankörvezetői pályázatot a GHK a tavaszi félév előtt írja ki, ekkor várjuk a tanulmányi követelményeknek eleget tévők jelentkezését. Ezután a jelöltek a félév folyamán egy intenzív felkészítő képzésen vesznek részt, ahol a hallgatói képviselők előadásában megismerkednek az Egyetem felépítésével, valamint a fontos szabályzatokkal különböző témakörökben (tanulmányok/oktatás, kollégium, szociális pályázatok, ösztöndíjak, stb.). Ezzel párhuzamosan összeszoknak a csapat többi tagjával, valamint különböző kooperatív jellegű feladatokon keresztül fejlesztik az előadásmódjukat, és megtanulnak csapatban dolgozni.
A képzés lezárásaként a résztvevők számot adnak a tudásukról egy összegző zárthelyi dolgozat formájában, valamint egy személyes meghallgatás alkalmával. Utóbbiak, és a félév során nyújtott aktivitásuk alapján választja ki a GHK azokat, akik részt vesznek végül a gólyatábor szervezésében.
A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a kiválasztott tankörvezetők összeszokott csapatként hatékonyan tudnak segíteni a gólyáknak, mindemellett értékes tapasztalatokkal is gazdagodnak. 

Tóth Amanda

Tóth Amanda
Amanda
Főszervező

Gorosics Csenge

Gorosics Csenge
Csenge
E1 tankör

Kornreich Karolina

Kornreich Karolina
Lina
E2 tankör

Kovács Csongor

Kovács Csongor
Később
E3 tankör

Békefi Balázs

Békefi Balázs
Béki
G1 tankör

Csala Tas

Csala Tas
Tas
G2 tankör

Csorba Róbert

Csorba Róbert
Csorbi
G3 tankör

Dézsi Tamás

Dézsi Tamás
Dézsi
G4 tankör

Eged Bence

Eged Bence
Tunya
G5 tankör

Huszka Attila

Huszka Attila
Huszka
G6 tankör

Kakukcska Kornél

Kakukcska Kornél
Kakukk
G7 tankör

Keresztesi Balázs

Keresztesi Balázs
Oszi
G8 tankör

Pati-Nagy Bence

Pati-Nagy Bence
PéBé
G9 tankör

Petrovszki Dániel

Petrovszki Dániel
Vinii
G10 tankör

Szuhai Beáta Barbara

Szuhai Beáta Barbara
Ken
G11 tankör

Tráser Mihály

Tráser Mihály
Tra$h
G12 tankör

Forray Balázs

Forray Balázs
Bazsó
M1 tankör

Göllei Máté

Göllei Máté
Göli
M2 tankör

Gulácsi Zsombor Lajos

Gulácsi Zsombor
Lajcsy
M3 tankör

Polgár Dávid Ákos

Polgár Dávid Ákos
Polgi
M4 tankör

Sziklai Dávid

Sziklai Dávid
Qui Gon
M5 tankör

Szilvási Márton

Szilvási Márton
Szilva
M6 tankör

Butter Kitti

Butter Kitti
Kitti
T1 tankör

Németh Zsófia

Németh Zsófia
Dzsófi
T2 tankör

Szonda Zsuzsanna

Szonda Zsuzsanna
Nagyi
T3 tankör

 

A tankörvezetők betűrendben

Békefi Balázs
Butter Kitti
Csala Tas
Csorba Róbert
Dézsi Tamás
Eged Bence
Forray Balázs
Gorosics Csenge
Göllei Máté
Gulácsi Zsombor Lajos
Huszka Attila
Kakukcska Kornél
Keresztesi Balázs
Kornreich Karolina
Kovács Csongor
Németh Zsófia
Pati-Nagy Bence
Petrovszki Dániel
Polgár Dávid Ákos
Sziklai Dávid

Az egyetemista éveitek első lépcsője az nem más, mint a gólyatábor. Reméljük izgatottan várjátok már ezt a kihagyhatatlan három napot, ahol nem csak a jövendőbeli hallgatótársaitokkal ismerkedhettek meg a rengeteg szórakoztató program révén, hanem az egyetemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is átadjuk nektek.

Az idei évben a Gólyatábor augusztus 24-27 között kerül megrendezésre, ahol sok szeretettel várunk minden jövendőbeli hallgatót, aki a BME Gépészmérnöki karára nyert felvételt. A program 24-én reggel kezdődik, és 27-én reggel ér véget.

A szervezők már lázasan készülődnek, hogy a tábor valóban felejthetetlen élményt jelentsen nektek.

A tábor részvételi díja: 26.990 Ft, mely tartalmazza a szállást, napi 3 étkezést, minden földi jót a szervezett programokhoz és a tábor hivatalos pólóját.

A táborral kapcsolatos egyéb tudnivalókat itt a facebook eseménynél találtok!

VÁRUNK BENNETEKET SZERETETTEL!!

 

merci

MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nak a támogatást, valamint, hogy jelenlétükkel emelték a 2019-es Gépészkari Napok Szakmai Napjának színvonalát!
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár alapkövét 2009-ben márciusában tették le a 441 hektáros telephelyen. Az elmúlt évek sikerei igazolták az akkori döntést: a Mercedes-Benz gyár Magyarország meghatározó vállalkozása és munkaadója lett. Kompaktautó-gyárunkban az első Magyarországon is gyártott termékünk a B-osztály volt, amelyet 2013-ban a négyajtós CLA Coupé, majd 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake követett. Az A-osztály gyártását 2018 tavaszán kezdtük meg, és ugyanebben az évben kifutott termékpalettánkról a B-osztály. Külön büszkeségünk, hogy 2019től a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modellfrissített változatát továbbra is kizárólag Kecskeméten gyártjuk az egész világ számára. A kecskeméti gyár jelenleg mintegy 4.700 munkavállaló számára biztosít munkahelyet, köztük betanított munkásoknak, technikusoknak, műszaki és gazdasági szakembereknek egyaránt.

 

 

BORSODCHEM

Társaságunk, a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt., az MDI és TDI termékek, PVC porok, valamint speciális vegyi- és alapanyagok vezető európai gyártója. 2011-ben a kínai Wanhua Társaság többségi tulajdont szerzett a BorsodChem Zrt.-ben. A Wanhua-BorsodChem napjainkra a világ harmadik legnagyobb izocianát gyártójává, valamint a világ legnagyobb MDI gyártójává lépett elő. A Wanhua-BorsodChem célja a Társaság termelő üzemeinek fokozatos kapacitásbővítése és az alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztése a piaci helyzetünk megőrzése és erősítése érdekében.

Programjaink alsóbb éveseknek: ösztöndíj, szakmai gyakorlat, szakdolgozat/diplomamunka készítés, STEP projektverseny, üzemlátogatás

Karrierlehetőség végzősöknek: Next Generation program

Részletekért keresd karrieroldalunkat.

60690722 348704129165561 8905061505058209792 n

 

 

FAULHABER

A Faulhaber miniatűr és mikro motorok területén a technológiai élvonalba tartozik. Magas minőségű hajtásrendszereket fejlesztenek és gyártanak az orvostechnika, lég- és űrtechnika, optika és az automatizálás részére. A cég 2017-ben ismét elnyerte az Év Legjobb Munkahelye díjat az 50-250 fős vállalatok mezőnyében. A cégcsoport erősségét a magasan kvalifikált mérnökcsapat, a saját fejlesztési osztály, a jól szervezett folyamatok és a kiváló termékek adják.

 

 

GE POWER

A GE Power veresegyházi telephelye 2001-ben épült fel, ahol közel 1400 főt foglalkoztatunk. Tevékenységeink: gázturbina alkatrészek gyártása, javítása; kis-és közepes gázmotoros és gázturbinás erőművek összeszerelése; turbina szerződések menedzselése, tartalékalkatrész-kereskedelem számos országában.
Nagy hangsúlyt fektetünk szakmai képzésekre, hogy a tehetségeknek hosszútávon is karrierlehetőséget biztosítsunk. Munkánk során csúcstechnológiákat alkalmazunk, izgalmas nemzetközi projektekben veszünk részt, sokféle emberrel találkozunk és nálunk olyan dolgokat tanulhatsz, amelyekről az iskolapadban nem igazán hallhattál.
Gyakornokaink számára lehetőséget biztosítunk tanulmányaikhoz alkalmazkodó munkaidőre és ami szintén fontos, hogy nálunk biztosan nem kávéfőzéssel és fénymásolással kellene gyakornokként foglalkoznod!
Ingyenes buszjárataink indulnak Budapestről.

Monogram Blue
   
1111111111111

FKF NONPROFIT ZRT.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában lévő közszolgáltatást végző gazdasági társaság. Az 1895-ben létrehozott Köztisztasági Hivatal - Társaságunk jogelődje - előbb a budai területek, majd fokozatosan a pesti városrészek utcáinak takarítását saját kezelésébe vette át, majd az időközben az Ecseri úton létesített fuvarteleppel közösen 1912-től már a Hivatal végezte a főváros teljes területén az utak tisztítását, a hulladék begyűjtését, szállítását és lerakását.
Társaságunk a legnagyobb hulladékkezeléssel foglakozó magyar szakvállalkozás, amely a főváros több mint 830.000 háztartásától, és mintegy 20.000 gazdálkodó szervezetétől gyűjti be, szállítja el és ártalmatlanítja a települési szilárd hulladékot. Az FKF Nonprofit Zrt. üzemelteti a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet, Magyarország egyetlen kommunális-hulladék tüzelésű erőművét, a Dunakeszin (bezárt) és Pusztazámoron található, műszaki védelemmel ellátott hulladéklerakókat, 17 lakossági hulladékgyűjtő udvart, két Szemléletformáló és Újrahasználati Központot, és több mint 200 szelektív hulladékgyűjtő szigetet.
Feladatunk továbbá Budapest több mint 25 millió négyzetméternyi szilárd burkolatú úthálózatának, közjárdáinak, közlépcsőinek takarítása, 73 aluljárójának (ebből 69 gyalogos), hidak, felüljárók, és egyéb mérnöki létesítmények tisztán tartása - a Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján - télen-nyáron.

   Gólyatábor

A Gólyatáborról itt olvashatsz bővebben: Gólyatábor


Regisztrációs heti programok

A regisztrációs heti programokról itt olvashatsz bővebben: Reghét


Gólyahajó

A Gólyahajóról itt olvashatsz bővebben: Gólyahajó


Kollégista avató

A Kollégista avatóról itt olvashatsz bővebben: Kollégista avató


Gólyabál

A Gólyabálról itt olvashatsz bővebben: Gólyabál

A Gépészkari Hallgatói Képviselet 2015 februárjában kiterjesztette a rendezvényszervezői csapatát, és megalapította a Kari Rendezvény Bizottságát, ismertebb nevén a KRB-t. A tagjaink célja, hogy minél színesebbé tegyék a közösségi életet, éppen ezért minden rendezvény lebonyolításában segédkeznek. Az elkövetkezendő évben közel 10 kari rendezvény szervezésében vehetsz részt, ezalatt beleláthatsz a színfalak mögött folyó munkába. Megtudhatod, hogy miből tevődik össze egy rendezvény költségvetése, hogyan alakul ki egy végleges fellépő lista, és hogyan tesszük zökkenő mentessé minden kilátogató hallgatónak a rendezvényeinket.

Ha szeretnéd megtapasztalni milyen egy több száz fős Gólyatábort, Gólyabált, vagy egy több ezer főt megmozgató Kari Napokat leszervezni, csatlakozz ehhez a kitűnő társasághoz!

Akiknek a rendezvényeinket köszönhetjük:

Richter Kristóf

Richter Kristóf
Richter
2017 óta tag

Modrovics Gergő

Modrovics Gergő
Mordor
2018 óta tag

Farkas Bálint

Farkas Bálint
Bálint
2016 óta tag

Ircsik Péter

Ircsik Péter
PP
2016 óta tag

Kis Milán

Kis Milán
Milán
2016 óta tag

Érdy Nándor

Érdy Nándor
Nándi
2017 óta tag

Geszner Levente

Geszner Levente
Sunyi
2017 óta tag

Kovács László

Kovács László
Smith
2017 óta tag

Rózsa Ádám

Rózsa Ádám
Rózsi
2017 óta tag

Boros Márton

Boros Márton
Maró
2018 óta tag

Czeglédy Karola

Czeglédy Karola
Karola
2018 óta tag

Gász Bálint

Gász Bálint
Facsi
2018 óta tag

Horváth Bence

Horváth Bence
Szusi
2018 óta tag

Mácz Andrea

Mácz Andrea
Andika
2018 óta tag

Megyesi Tamara

Megyesi Tamara
Tami
2018 óta tag

Bárdos Vera

Bárdos Vera
Vera
2019 óta tag

Bedők Eszter

Bedők Eszter
Eszti
2019 óta tag

Burján Botond

Burján Botond
Boti
2019 óta tag

Gulyás Máté

Gulyás Máté
Medin
2019 óta tag

Kozma Szabolcs

Kozma Szabolcs
Szaszi
2019 óta tag

Kövér Márton

Kövér Márton
Kövér
2019 óta tag

László Patrik

László Patrik
Zsebes
2019 óta tag

Megyik Orsolya

Megyik Orsolya
Orsi
2019 óta tag

Pintér Krisztina

Pintér Krisztina
Tina
2019 óta tag

Pogácsás Panna

Pogácsás Panna
Pogi
2019 óta tag

Stefánovits Nelli

Stefánovits Nelli
Nelli
2019 óta tag

Szajkó Gréta

Szajkó Gréta
Gréti
2019 óta tag

Szentgróti Péter

Szentgróti Péter
Gróti
2019 óta tag

 

A KRB tagjai betűrendben

Bárdos Vera
Bedők Eszter
Boros Márton
Burján Botond
Czeglédy Karola
Érdy Nándor
Farkas Bálint
Gász Bálint
Geszner Levente
Gulyás Máté
Horváth Bence
Ircsik Péter
Kis Milán
Kovács László
Kozma Szabolcs
Kövér Márton
László Patrik
Mácz Andrea
Megyesi Tamara
Megyik Orsolya
Modrovics Gergő
Pintér Krisztina
Pogácsás Panna
Richter Kristóf
Rózsa Ádám
Stefánovits Nelli
Szajkó Gréta
Szentgróti Péter

A Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bál karunk egyik legrangosabb eseménye. Itt a diploma előtt álló hallgatók egy vacsora keretében kötetlenül beszélgethetnek egymással és tanáraikkal képzésük utolsó megmérettetése, a záróvizsga előtt. A vacsora után karunk néhány oktatója humoros diplomavédést ad elő. Ezután a résztvevők élőzene mellett, báli hangulatban folytathatják a közös szórakozást, nosztalgiázást.

2019-ben február 8-án kerül megrendezésre.

A kétciklusú képzési rendszer bevezetése után a Felező Bált felváltotta a Harmadoló Est. Karunk negyedik félévében járó hallgatói a Kármán Tódor Kollégium aulájában vehetnek részt egy közös vacsorán. Az est folyamán együtt gondolhatnak vissza az elmúlt két évre, és ünnepelhetik meg, hogy már a képzésük harmadát teljesítették.

2019-ben február 28-án kerül megrendezésre.

További cikkeink...

Alkategóriák

               kontur logo