A Gépészkari Hallgatói Képviselet a jelenlegi kormány rendelkezések miatt hagyományoktól eltérően sajnos nem tudja megrendezni a januárban végzett, illetve a tavaszi félévben végző hallgatók Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bálját. Erre előreláthatóan szeptember elején kerül sor.

Viszont hagyományokhoz híven a mesterképzésen végzett és a mesterképzést most elvégző hallgatók gépész pecsétgyűrűt, valamint a hölgyek medált is rendelhetnek.

Rendelni online és az általános ügyeleti időpontokban is lehetőségetek van. Az aktuális járványügyi intézkedések miatt, a jelenléti ügyelet nem megoldható, így a rendelés határidejét ennek függvényében kitoljuk 2 héttel : 2021.03.29. 14:00

Rendelés

A GHK pályázatot hirdet a Kari Rendezvény Bizottságban rendezvényszervezői poszt betöltésére a 2020/21. tanév őszi és tavaszi félévére. További információ a KRB-ről a Rendezvények menüpont alatt érhető el.

 

Jelentkezési határidő: 2020. október 11. (vasárnap) 23:59

További részletek és jelentkezés:

Pályázat

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet 2019. február 7-én, csütörtökön rendezi meg a BME Jeges Estet a Városligeti Műjégpályán. Gyere és csússzunk együtt!

✦✦Zene✦✦
A zenét az este folyamán DJ BB és DJ Dominique biztosítják.

✦✦Helyszín✦✦
Városligeti Műjégpálya
1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

✦✦Kapunyitás✦✦
20:30

✦✦Korcsolyabérlés✦✦
A helyszínen lehetőség lesz korcsolyát bérelni.

✦✦Elővételes jegy✦✦
http://www.bmejegy.hu/termekkategoria/bme-jeges-est-2019/
Papír alapú jegyek kaphatók a kollégiumban, további információkért keressétek Szénási Andrást (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
BME-seknek: 1500,-
Külsősöknek: 2000,-

✦✦Helyszíni jegy✦✦
BME-seknek: 2000,-
Külsősöknek: 2500,-

A gólyatáborban egy-egy tankörben jellemzően 15-18 gólya van, ami a regisztrációs hét elejére kibővül 25-30 főre. A tankörvezető feladata, hogy a gólyatáborban és később az őszi félév folyamán a tankörfoglalkozásokon átadja az egyetemi élet első lépéseihez szükséges tudást, és segítse az újdonsült hallgatókat a beilleszkedésben. Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy a tankörfoglalkozások egy részét az órarendbe beillesztve, az Egyetempolgári ismeretek a Gépészmérnöki Karon című tárgy keretein belül tartja a tankörvezető.
A tankörvezetői pályázatot a GHK a tavaszi félév előtt írja ki, ekkor várjuk a tanulmányi követelményeknek eleget tévők jelentkezését. Ezután a jelöltek a félév folyamán egy intenzív felkészítő képzésen vesznek részt, ahol a hallgatói képviselők előadásában megismerkednek az Egyetem felépítésével, valamint a fontos szabályzatokkal különböző témakörökben (tanulmányok/oktatás, kollégium, szociális pályázatok, ösztöndíjak, stb.). Ezzel párhuzamosan összeszoknak a csapat többi tagjával, valamint különböző kooperatív jellegű feladatokon keresztül fejlesztik az előadásmódjukat, és megtanulnak csapatban dolgozni.
A képzés lezárásaként a résztvevők számot adnak a tudásukról egy összegző zárthelyi dolgozat formájában, valamint egy személyes meghallgatás alkalmával. Utóbbiak, és a félév során nyújtott aktivitásuk alapján választja ki a GHK azokat, akik részt vesznek végül a gólyatábor szervezésében.
A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a kiválasztott tankörvezetők összeszokott csapatként hatékonyan tudnak segíteni a gólyáknak, mindemellett értékes tapasztalatokkal is gazdagodnak. 

Szilvási Márton

Szilvási Márton
Szilva
Főszervező

Kovács Barnabás

Kovács Barnabás
Bárni
E1 tankör

Kovács Csongor

Kovács Csongor
Később
E2 tankör

Pózmán Réka

Pózmán Réka
Pózi
E3 tankör

Ari Dávid Károly

Ari Dávid Károly
Ari
G1 tankör

Bayer Levente

Bayer Levente
Bájer
G2 tankör

Berei Dániel

Berei Dániel
Lego
G3 tankör

Bolyós Roland Márk

Bolyós Roland Márk
Bolyszli
G4 tankör

Csorba Róbert

Csorba Róbert
Csorbi
G5 tankör

Kovács Bence

Kovács Bence
Kovi
G6 tankör

Román Bálint Dániel

Román Bálint Dániel
Bubu
G7 tankör

Sőregi-Niksz Alfréd

Sőregi-Niksz Alfréd
Alfi
G8 tankör

Szuhai Beáta Barbara

Szuhai Beáta Barbara
Ken
G9 tankör

Tóth Lujza Luca

Tóth Lujza Luca
Lucc
G10 tankör

Tráser Mihály

Tráser Mihály
Tra$h
G11 tankör

Forray Balázs

Forray Balázs
Bazsó
M1 tankör

Horváth Marcell

Horváth Marcell
Marci
M2 tankör

Kiss Benedek József

Kiss Benedek József
Trakesz
M3 tankör

Mohamed Számi

Mohamed Számi
Számi
M4 tankör

Polgár Dávid

Polgár Dávid
Polgi
M5 tankör

Schmera Dániel

Schmera Dániel
Schmera
M6 tankör

Sziklai Dávid

Sziklai Dávid
Qui-Gon
M7 tankör

Girhiny Róza Júlia

Girhiny Róza Júlia

T1 tankör

Bitó Liliána

Bitó Liliána
Bitó
T2 tankör

Illyés Dóra Viktória

Illyés Dóra Viktória
Gyula
T3 tankör

 

A tankörvezetők betűrendben

Ari Dávid Károly
Bayer Levente
Berei Dániel
Bitó Liliána
Bolyós Roland Márk
Csorba Róbert
Forray Balázs
Girhiny Róza Júlia
Horváth Marcell
Illyés Dóra Viktória
Kiss Benedek József
Kovács Barnabás
Kovács Bence
Kovács Csongor
Mohamed Számi
Polgár Dávid
Pózmán Réka Alexandra
Román Bálint Dániel
Schmera Dániel
Sőregi-Niksz Alfréd
Szuhai Beáta Barbara
Tóth Lujza Luca
Tráser Mihály

Az egyetemista éveitek első lépcsője az nem más, mint a gólyatábor. Reméljük izgatottan várjátok már ezt a kihagyhatatlan három napot, ahol nem csak a jövendőbeli hallgatótársaitokkal ismerkedhettek meg a rengeteg szórakoztató program révén, hanem az egyetemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is átadjuk nektek.

Az idei évben a Gólyatábor augusztus 19-22 között kerül megrendezésre, ahol sok szeretettel várunk minden jövendőbeli hallgatót, aki a BME Gépészmérnöki karára nyert felvételt. A program 19-én reggel kezdődik, és 22-én reggel ér véget.

A szervezők már lázasan készülődnek, hogy a tábor valóban felejthetetlen élményt jelentsen nektek.

A tábor részvételi díja tartalmazza a szállást, napi 3 étkezést, minden földi jót a szervezett programokhoz és a tábor hivatalos pólóját.

A táborral kapcsolatos egyéb tudnivalókat a Facebook eseménynél találtok!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az aktuális korlátozások értelmében a tábor részvétele védettségi igazolványhoz kötött.

VÁRUNK BENNETEKET SZERETETTEL!

merci

MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nak a támogatást, valamint, hogy jelenlétükkel emelték a 2019-es Gépészkari Napok Szakmai Napjának színvonalát!
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár alapkövét 2009-ben márciusában tették le a 441 hektáros telephelyen. Az elmúlt évek sikerei igazolták az akkori döntést: a Mercedes-Benz gyár Magyarország meghatározó vállalkozása és munkaadója lett. Kompaktautó-gyárunkban az első Magyarországon is gyártott termékünk a B-osztály volt, amelyet 2013-ban a négyajtós CLA Coupé, majd 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake követett. Az A-osztály gyártását 2018 tavaszán kezdtük meg, és ugyanebben az évben kifutott termékpalettánkról a B-osztály. Külön büszkeségünk, hogy 2019től a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modellfrissített változatát továbbra is kizárólag Kecskeméten gyártjuk az egész világ számára. A kecskeméti gyár jelenleg mintegy 4.700 munkavállaló számára biztosít munkahelyet, köztük betanított munkásoknak, technikusoknak, műszaki és gazdasági szakembereknek egyaránt.

 

 

BORSODCHEM

Társaságunk, a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt., az MDI és TDI termékek, PVC porok, valamint speciális vegyi- és alapanyagok vezető európai gyártója. 2011-ben a kínai Wanhua Társaság többségi tulajdont szerzett a BorsodChem Zrt.-ben. A Wanhua-BorsodChem napjainkra a világ harmadik legnagyobb izocianát gyártójává, valamint a világ legnagyobb MDI gyártójává lépett elő. A Wanhua-BorsodChem célja a Társaság termelő üzemeinek fokozatos kapacitásbővítése és az alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztése a piaci helyzetünk megőrzése és erősítése érdekében.

Programjaink alsóbb éveseknek: ösztöndíj, szakmai gyakorlat, szakdolgozat/diplomamunka készítés, STEP projektverseny, üzemlátogatás

Karrierlehetőség végzősöknek: Next Generation program

Részletekért keresd karrieroldalunkat.

60690722 348704129165561 8905061505058209792 n

 

 

FAULHABER

A Faulhaber miniatűr és mikro motorok területén a technológiai élvonalba tartozik. Magas minőségű hajtásrendszereket fejlesztenek és gyártanak az orvostechnika, lég- és űrtechnika, optika és az automatizálás részére. A cég 2017-ben ismét elnyerte az Év Legjobb Munkahelye díjat az 50-250 fős vállalatok mezőnyében. A cégcsoport erősségét a magasan kvalifikált mérnökcsapat, a saját fejlesztési osztály, a jól szervezett folyamatok és a kiváló termékek adják.

 

 

GE POWER

A GE Power veresegyházi telephelye 2001-ben épült fel, ahol közel 1400 főt foglalkoztatunk. Tevékenységeink: gázturbina alkatrészek gyártása, javítása; kis-és közepes gázmotoros és gázturbinás erőművek összeszerelése; turbina szerződések menedzselése, tartalékalkatrész-kereskedelem számos országában.
Nagy hangsúlyt fektetünk szakmai képzésekre, hogy a tehetségeknek hosszútávon is karrierlehetőséget biztosítsunk. Munkánk során csúcstechnológiákat alkalmazunk, izgalmas nemzetközi projektekben veszünk részt, sokféle emberrel találkozunk és nálunk olyan dolgokat tanulhatsz, amelyekről az iskolapadban nem igazán hallhattál.
Gyakornokaink számára lehetőséget biztosítunk tanulmányaikhoz alkalmazkodó munkaidőre és ami szintén fontos, hogy nálunk biztosan nem kávéfőzéssel és fénymásolással kellene gyakornokként foglalkoznod!
Ingyenes buszjárataink indulnak Budapestről.

Monogram Blue
   
1111111111111

FKF NONPROFIT ZRT.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában lévő közszolgáltatást végző gazdasági társaság. Az 1895-ben létrehozott Köztisztasági Hivatal - Társaságunk jogelődje - előbb a budai területek, majd fokozatosan a pesti városrészek utcáinak takarítását saját kezelésébe vette át, majd az időközben az Ecseri úton létesített fuvarteleppel közösen 1912-től már a Hivatal végezte a főváros teljes területén az utak tisztítását, a hulladék begyűjtését, szállítását és lerakását.
Társaságunk a legnagyobb hulladékkezeléssel foglakozó magyar szakvállalkozás, amely a főváros több mint 830.000 háztartásától, és mintegy 20.000 gazdálkodó szervezetétől gyűjti be, szállítja el és ártalmatlanítja a települési szilárd hulladékot. Az FKF Nonprofit Zrt. üzemelteti a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet, Magyarország egyetlen kommunális-hulladék tüzelésű erőművét, a Dunakeszin (bezárt) és Pusztazámoron található, műszaki védelemmel ellátott hulladéklerakókat, 17 lakossági hulladékgyűjtő udvart, két Szemléletformáló és Újrahasználati Központot, és több mint 200 szelektív hulladékgyűjtő szigetet.
Feladatunk továbbá Budapest több mint 25 millió négyzetméternyi szilárd burkolatú úthálózatának, közjárdáinak, közlépcsőinek takarítása, 73 aluljárójának (ebből 69 gyalogos), hidak, felüljárók, és egyéb mérnöki létesítmények tisztán tartása - a Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján - télen-nyáron.

   



Gólyatábor

A Gólyatáborról itt olvashatsz bővebben: Gólyatábor


Regisztrációs heti programok

A regisztrációs heti programokról itt olvashatsz bővebben: Reghét


Gólyahajó

A Gólyahajóról itt olvashatsz bővebben: Gólyahajó


Kollégista avató

A Kollégista avatóról itt olvashatsz bővebben: Kollégista avató


Gólyabál

A Gólyabálról itt olvashatsz bővebben: Gólyabál

A Gépészkari Hallgatói Képviselet 2015 februárjában kiterjesztette a rendezvényszervezői csapatát, és megalapította a Kari Rendezvény Bizottságát, ismertebb nevén a KRB-t. A tagjaink célja, hogy minél színesebbé tegyék a közösségi életet, éppen ezért minden rendezvény lebonyolításában segédkeznek. Az elkövetkezendő évben közel 10 kari rendezvény szervezésében vehetsz részt, ezalatt beleláthatsz a színfalak mögött folyó munkába. Megtudhatod, hogy miből tevődik össze egy rendezvény költségvetése, hogyan alakul ki egy végleges fellépő lista, és hogyan tesszük zökkenő mentessé minden kilátogató hallgatónak a rendezvényeinket.

Ha szeretnéd megtapasztalni milyen egy több száz fős Gólyatábort, Gólyabált, vagy egy több ezer főt megmozgató Kari Napokat leszervezni, csatlakozz ehhez a kitűnő társasághoz!

Akiknek a rendezvényeinket köszönhetjük:

Modrovics Gergő

Modrovics Gergő
Mordor
2018 óta tag

Pogácsás Panna

Pogácsás Panna
Pogi
2019 óta tag

Ircsik Péter

Ircsik Péter
PP
2016 óta tag

Szajkó Gréta

Szajkó Gréta
Gréti
2019 óta tag

Szentgróti Péter

Szentgróti Péter
Gróti
2019 óta tag

Kövér Márton Mihály

Kövér Márton Mihály
Kövér
2019 óta tag

Kozma Szabolcs

Kozma Szabolcs
Szaszi
2019 óta tag

Pintér Krisztina Janka

Pintér Krisztina Janka
Tina
2019 óta tag

Matics Bianka

Matics Bianka
Bia
2020 óta tag

Kuroli Gergely

Kuroli Gergely
Cápa
2020 óta tag

Belkovics Dóra

Belkovics Dóra
Dóri
2020 óta tag

Fekete Dániel

Fekete Dániel
Eff
2020 óta tag

Lemnyi György

Lemnyi György
George
2020 óta tag

Tápai Levente István

Tápai Levente István
Grincs
2020 óta tag

Ruzsa Kata

Ruzsa Kata
Katus
2020 óta tag

Lapu Kolos

Lapu Kolos
Kolka
2020 óta tag

Biróczky Máté

Biróczky Máté
Biróczky
2020 óta tag

Mező Imre

Mező Imre
Mező
2020 óta tag

Odus Máté

Odus Máté
Odus
2020 óta tag

Papp Dániel

Papp Dániel
Papot
2020 óta tag

Seres Petra

Seres Petra
Petra
2020 óta tag

Szakács Ákos

Szakács Ákos
Szaki
2020 óta tag

Nagy Vivien Andrea

Nagy Vivien Andrea
Vivkó
2020 óta tag

Blága Andrea

Blága Andrea
Andi
2021 óta tag

Bognár Ádám

Bognár Ádám
Bognár
2021 óta tag

Horváth Mátyás

Horváth Mátyás
Trutykó
2021 óta tag

Katona Dóra

Katona Dóra
Dodó
2021 óta tag

Nagy Ákos

Nagy Ákos
Ákos
2021 óta tag

Pálfi Levente

Pálfi Levente
Csülök
2021 óta tag

Székely Borka

Székely Borka
Bori
2021 óta tag

Szendefi Etelka

Szendefi Etelka
Eti
2021 óta tag

Szonda Zsuzsanna

Szonda Zsuzsanna
Nagyi
2021 óta tag

Végh Márk

Végh Márk
Márk
2021 óta tag

 

A KRB tagjai betűrendben

Belkovics Dóra
Biróczky Máté
Blága Andrea
Bognár Ádám
Fekete Dániel
Horváth Mátyás
Ircsik Péter
Katona Dóra
Kozma Szabolcs
Kövér Márton Mihály
Kuroli Gergely
Lapu Kolos
Lemnyi György
Matics Bianka
Mező Imre
Nagy Ákos
Nagy Vivien Andrea
Odus Máté
Pálfi Levente
Papp Dániel
Pintér Krisztina Janka
Ruzsa Kata
Seres Petra
Szajkó Gréta
Szakács Ákos
Székely Borka
Szendefi Etelka
Szentgróti Péter
Szonda Zsuzsanna
Tápai Levente István
Végh Márk

A Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bál karunk egyik legrangosabb eseménye. Itt a diploma előtt álló hallgatók egy vacsora keretében kötetlenül beszélgethetnek egymással és tanáraikkal képzésük utolsó megmérettetése, a záróvizsga előtt. A vacsora után karunk néhány oktatója humoros diplomavédést ad elő. Ezután a résztvevők élőzene mellett, báli hangulatban folytathatják a közös szórakozást, nosztalgiázást.

2019-ben február 8-án kerül megrendezésre.

A kétciklusú képzési rendszer bevezetése után a Felező Bált felváltotta a Harmadoló Est. Karunk negyedik félévében járó hallgatói a Kármán Tódor Kollégium aulájában vehetnek részt egy közös vacsorán. Az est folyamán együtt gondolhatnak vissza az elmúlt két évre, és ünnepelhetik meg, hogy már a képzésük harmadát teljesítették.

2019-ben február 28-án kerül megrendezésre.

További cikkeink...

Alkategóriák

               kontur logo