Gólya

Szociális alapú juttatások már gólyaként is megpályázhatók, különösképpen az Alaptámogatás és a Rendszeres szociális ösztöndíj. Az utóbbi a pályázatnak a szociális pontjait fel lehet használni kollégiumi férőhely jelentkezéshez.

Rendszeres szociális ösztöndíj

A Rendszeres szociális ösztöndíj pályázatot, mint minden más ösztöndíjat is a MŰEPER felületén kell megpályázni, ahol a címtáras (eduID) azonosító és jelszó megadással kell belépni. Amennyiben még nem regisztráltatok, akkor ezen a linken tudjátok megtenni.

A Rendszeres szociális ösztöndíj eljárásrendjét és pontrendszerét a BME TJSZ 3. sz. melléklete tartalmazza, ami itt érhető el. A szabályzatnak megfelelően kell feltölteni minden igazolást és dokumentumot a rendszerbe.

Amennyiben kollégiumi férőhelyhez is fel szeretnétek használni a pályázatot, úgy több dologra is szükséges figyelni. A MŰEPER felületén a pályázatot egy rövidebb határidővel kell leadni, mivel a kollégiumi férőhelyek előbb derülnek ki. Az első leadást követően még lesz lehetőség javítani a pályázatot, így nem kell megijedni ha valamit hiányosan, vagy rosszul töltöttél fel. A javításokat azelsőévesek számára megadott kollégiumi férőhely hiánypótlási határidőig kell elvégezni, hogy Előbírált, hiánytalan vagy Előbírált, hiánytalan, kollégiumhoz jó státuszba kerüljön a pályázat. Emellett a kollégiumi jelentkezéskor is jelezni kell a KEFIR felületén, hogy szeretnéd felhasználni a szociális pontjaidat a bekerüléshez.

A határidőn túl leadott pályázatokat nem tudjuk elfogadni.

Az elektronikusan feltöltött igazolásokat és dokumentumokat az elbírálást követően személyesen is be kell mutatni a GHK irodában. A személyes bemutatáshoz már beköltözéskor hozd magaddal a feltöltött papírokat, hogy időben részt tudj venni ezen. Személyes bemutatásra a MŰEPER felületén kell előzetesen időpontot foglalni az Időpontok fül alatt.

A Rendszeres szociális ösztöndíjat minden félév második hónapjában folyósítják először, az első két hónapot egyben utalják.

Alaptámogatás

Az Alaptámogatást a Rendszeres szociális ösztöndíjjal egyben szükséges megpályázni. Erre az ösztöndíjra képzési szintenként csak egyszer jogosult a hallgató, az első megkezdett aktív félévben. Elnyeréséhez el kell érni a Rendszeres szociális ösztöndíj minimum ponthatárát és valamelyik rászorultsági csoportba kell tartozni. A rászorultsági csoportokról a TJSZ 3. sz. m. 6. § rendelkezik bővebben. Amennyiben jogosult vagy az ösztöndíjra, úgy ezt is az első kifizetési időpontban fogják folyósítani számodra.

               kontur logo

Elérhetőségeink

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gépészkari Hallgatói Képviselet

Cím:
1111 Budapest, Irinyi József utca 1-17.

Telefon (hétköznap 16:00 - 20:00):
Általános ügyek:
+36 30 / 759 4147

Szociális, kollégiumi ügyek:
+36 20 / 224 - 4139

Ügyelet

Szorgalmi időszakban

Hétfő

18:00-19:00

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Csütörtök

16:00-17:00

Vizsgaidőszakban

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Kapcsolat

Általános ügyek
info@ghk.bme.hu

Tanulmányi ügyek
tanulmanyi@ghk.bme.hu

Kollégiumi ügyek
kollegium@ghk.bme.hu

Szociális ügyek
szoc@ghk.bme.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos ügyek
osztondij@ghk.bme.hu

Nemzetközi ügyek
international@ghk.bme.hu