Rendszeres szociális ösztöndíj

Módosultak a Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok leadási és hiánypótlási határidejei a kollégiumi jelentkezéshez az elsőéves hallgatók számára. 

  • Szociális alapú kollégiumi férőhely igényléséhez elektronikus leadási határidő elsőévesek számára: 2024. augusztus 11. (vasárnap) 23:59
  • Szociális alapú kollégiumi férőhely igényléséhez elektronikus hiánypótlási határidő elsőévesek számára: 2024. augusztus 16. (péntek) 23:59

A Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatot a MŰEPER felületén kell létrehozni a “Pályázatok” fül alatt. A kollégiumi jelentkezéshez az űrlapot a KEFIR felületén kell leadni 2024. augusztus 16. (péntek) 12:00-ig.

Fontos, hogy a leadási határidőig legalább egyszer “Leadva” státuszba kell kerülnie a pályázatnak. Enélkül a kollégiumi jelentkezéshez a pályázat pontjai nem számíthatóak be, így érdemes akár üresen vagy hiányos igazolásokkal is leadni azt. A pontok beszámításához a hiánypótlási határidőig a pályázatnak “Előbírált, hiánytalan” vagy “Előbírált, hiányos, kollégiumhoz jó” státuszba kell kerülnie. Hiánypótlásra több alkalommal is van lehetőség, így érdemes többször leadni a pályázatot a két határidő között.

A szociális pályázatot a BME Térítési és Juttatási Szabályzatának 3. számú melléklete alapján szükséges leadni. Ezen mellékletből készült egy Igazoláslista kivonat, és egy Kitakarási segédlet, melyek segítenek a pályázás menetében.

A pályázáshoz elérhetőek rövidebb összefoglaló segédletek az alábbi témákban:

Hogyan kezdjek neki a pályázásnak?

Hogyan igazoljam le hol élek?

Mit tegyek ha alkalmazottak a szüleim?

Mit tegyek ha vállalkozók/őstermelők a szüleim?

Mi is az a nem rendszeres és egyéb jövedelem?

Kérdés esetén keressetek minket bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tematikus címen.