Hírek

A jelenlegi mesterképzési szakok mintatanterveit legutóbb 2018-2019-ben vizsgálta felül és dolgozta át a Kar. A Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény (Nftv.) szerint a mintatanterveket minden 5. évben felül kell vizsgálni, így a 2023. évben elérkeztünk a mesterképzési szakok következő nagy felülvizsgálatához.

A felülvizsgálat célja, hogy a jelenlegi mintatanterv sikerességét megvizsgálva, a hallgatói, oktatói és munkaadói (ipari szereplők) vélemények alapján egy korszerűbb új mintatanterv kerüljön összeállításra.

Amennyiben véleményeddel szeretnél hozzájárulni az MSc képzések új mintatantervének formálásához, úgy az alábbi linken érheted el a rád vonatkozó kérdőívet.

Kérdőívek

 

A hallgatói vélemények képviselete és szerepe

Sokan úgy gondolják, hogy a hallgatóknak nincs nagy hatásuk, beleszólásuk egy ilyen felülvizsgálatba, azonban a Gépészkari Hallgatói Képviselet tagjai részt vesznek a különféle kari bizottságok és képzési szakbizottságok ülésein is. Ezen Bizottságok keretein belül a hallgatókat érintő kérdésekben, többek között a mintanterv felülvizsgálat kérdéseiben, a hallgatók véleményét és érdekeit képviselik.

A képzés értünk, hallgatókért van, így a Mi észrevételeinknek és meglátásainknak is döntő szerepe van a mintatantervek kialakítása során. Annak érdekében, hogy a mesterképzési szakok következő mintatanterve a lehető legeredményesebb legyen, szükséges megismernünk a véleményeteket!

MSc mintatanterv felülvizsgálat szakspecifikus kérdőívei

A véleményetek felméréséhez a Gépészkari Hallgatói Képviselet elkészített minden szakhoz egy-egy specifikus kérdőívet, amely keretein belül véleményt formálhattok a jelenlegi képzésről, a mintatantervről, a tantárgyakról, a specializációkról, illetve elmondhatjátok a fejlesztési javaslataitokat és ötleteiteket is.

BSc hallgatóknak szóló kérdőív

A teljeskörű felülvizsgálat érdekében fel szeretnénk mérni a jelenleg BSc képzésüket teljesítő, továbbá a BSc képzésüket már elvégzett, de a Kar mesterképzésein tovább nem tanuló hallgatók véleményét is. Számotokra a BSc hallgatók a Gépészmérnöki Kar MSc képzéseiről kérdőívet szükséges kitölteni. A kérdőív kitöltései felhasználásra fognak kerülni az MSc képzések új mintatantervének kialakítása során.

 

A kérdőívek kitöltési időszakának kezdete: 2023.11.17. (péntek) 7:00
A kérdőívek kitöltési időszakának vége: 2023.12.18. (hétfő) 23:59

A kérdőív kitöltése több időt is igénybe vehet, így lehetőségetek van a kérdőívet elmenteni és később a megadott felhasználói adatokkal ugyanonnan folytatni.

A kérdőív kitöltéséért közéleti pont jár.

Ha a mintatanterv felülvizsgálattal, a kérdőívvel vagy annak kitöltésével kapcsolatban kérdésed volna fordulj hozzánk bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül.

               kontur logo