Elindult a 2022/23-as tanév tavaszi szemeszterére vonatkozó Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pótpályázat, melynek keretein belül lehetőségetek nyílik a rendes pályázati időszak után szabadon maradt intézményi férőhelyekre jelentkezni. Ha lemaradtál az ERASMUS+ tanulmányi ösztöndíj pályázatról, de szeretnél oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezni egy másik európai országban, akkor itt a lehetőség.

A pályázati felhívást és a további információkat megtalálhatjátok az alábbi linken:
http://nki.bme.hu/ERASMUS_RESZKEPZES_POTPALYAZAT

Amennyiben az alábbi linken található egyetemek egyikére jelentkeztek az EELISA program keretein belül az Erasmus ösztöndíjon felül egyszeri plusz támogatást kaptok:
EELISA partner egyetemek
A jelentkezésnél figyeljetek a gépész karhoz rendelt egyetemekre

 

A pályázat leadási határideje: 2022. augusztus 21. 22:00

A pályázathoz támasztott formai követelményekről további információ ezen a linken található.
Kérünk mindenkit, aki szeretne jelentkezni hogy, minél előbb tegye meg.

 

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Az alapképzési szakok jelenleg hatályos mintatantervei 2016-ban lettek felülvizsgálva és átdolgozva. A Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény (Nftv.) szerint a mintatanterveket minden 5. évben felül kell vizsgálni, így a 2021. évben összegyűjtöttük a hallgatók véleményét az alapképzési szakok mintatantervének felülvizsgálatához.

Hallgatói kérdőív

A hallgatói vélemények felméréséhez elkészítettük minden alapszakhoz egy-egy specifikus kérdőívet, amely keretein belül a hallgatók véleményt formálhattak a jelenlegi képzésről, a mintatantervről és a tantárgyakról.

Kérdőív kitöltöttsége

Az kérdőívek a 2017/18. tanév őszi félévben bevezetett tanterv szerint tanuló összes jelenlegi és végzett hallgatónak elküldtük. Az elégedettségi felmérés az anonimitás biztosítása mellett történt a 2021/22. tanév őszi félévében. A célcsoportban lévő 2693 fő érintett alapszakos hallgató közül 1563 fő töltötte ki részben vagy egészben kérdőívet.

A kitöltöttség szakos bontásban:

 • Energetikai mérnöki alapszakon 194 fő;
 • Gépészmérnöki alapszakon 786 fő;
 • Mechatronikai mérnöki alapszakon 406 fő;
 • Ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakon 177 fő töltötte ki.

A végzett hallgatók közül 241 fő, valamint a jelenleg tanuló hallgatók közül 1322 fő, azaz összesen a megkérdezett hallgatók 58%-a töltötte ki a kérdőívet.

Mintatantervek kialakítása

A mintatantervek kialakítására vonatkozó szabályokat az Nftv., a BME Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (TVSZ), valamint a Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) tartalmazza. Néhány fontosabb előírás alább olvasható:

 • A tantervre vonatkozóan átlag maximum 26 kontaktóra / hét.
 • Legalább 7 féléves képzések esetén az utolsó félévben nem szerepelhet mintatanterv szerint vizsgás tantárgy.
 • A 7 féléves alapképzés mintatanterve összesen 210 kreditpont kell legyen.
 • Egy félévben legfeljebb 4 vizsga és/vagy szigorlat kerülhet előírásra mintatanterv szerint.
 • Természettudományos alapismeretek minimum 35 és maximum 50 kreditpont mértékben kell szerepeljen a mintatantervben.
 • Gazdasági és humán ismeretek minimum 14 és maximum 30 kreditpont mértékben kell szerepeljen a mintatantervben.
 • Szakmai ismeretek minimum 70 maximum 105 kreditpont mértékben kell szerepeljen a mintatantervben.
 • A szabadon választható tantárgyakhoz rendelhető minimális kreditérték 10 kredit.
 • A szak orientációja gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki és energetikai mérnöki alapképzés esetén kiegyensúlyozott kell legyen, ami 40-60 százalékos arányt jelent elméleti és gyakorlati jelleg közt.
 • A szak orientációja az ipari termék- és formatervező alapképzés esetén gyakorlatorientált kell legyen, ami 60-70 százalékos arányt jelent elméleti és gyakorlati jelleg közt.

A hallgatói kérdőív jelentés

A Gépészkari Hallgatói Képviselet tagjai részt vettek a különféle kari bizottságok és Képzési Szakbizottságok ülésein, ahol a kérdőív kiértékelése alapján a hallgatók véleményét és érdekeit képviselték. A hallgatói kérdőívből egy átfogó jelentés készült, amelyet minden Képzési Szakbizottság tárgyalt, így a mintatantervek kialakítása során figyelembevételre került.

Az elkészült hallgatói kérdőívről szóló jelentés az alábbi hivatkozáson keresztül tekinthető meg.

jelentés

Bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén továbbra is kereshettek minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Köszönjük mindenkinek, aki a kérdőív kitöltésével részt vett a mintatanterv-felülvizsgálatban!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az EELISA program keretében lehetőségetek nyílik 8 rangos egyetem egyikén tanulni. Ha lemaradtál az ERASMUS+ tanulmányi ösztöndíj pályázatról, de szeretnél oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezni egy másik európai országban, akkor itt a lehetőség.

A pályázható intézmények a következő városokban vannak: Pisa, Erlangen, Isztambul, Párizs, Madrid és Bukarest. Az egyetemek listáját megtalálhatjátok az alábbi hivatkozáson keresztül.

https://eelisa.eu/partners/

Mi az EELISA?

(European Engineering Learning Innovation and Science Alliance)

Az EELISA egy 9 európai egyetem közötti szövetség, amelynek célja, hogy a mérnökök sokszínű és nemzetközi közegben képesek legyenek dolgozni. A program távlati célja a minden uniós tagállamban akkreditált európai mérnöki diploma rendszerének kidolgozása.

Tudnivalók:

PÁLYÁZAT LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2022. MÁJUS 29. 22:00

A pályázás NEPTUN-ban kitöltött kérvénnyel történik. Ehhez az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt a 164-es számú kérelmet szükséges leadni.

Ha valaki már nyert el az ERASMUS+ tanulmányi ösztöndíj pályázat során férőhelyet, akkor nem pályázhat, csak ha visszamondja azt. Az itt meghirdetett helyek az eddigi elnyert helyeken felül értendőek.

A pályázati felhívást és a további információkat megtalálhatjátok az alábbi linken:

http://nki.bme.hu/ERASMUS_PALYAZAT_EELISA...

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A gépészmérnöki, energetikai mérnöki és a mechatronikai mérnöki alapképzési szakokon egy úgynevezett közbenső választási eljárásban a negyedik félév végén lehetőségetek van több specializáció közül választani. Ennek a mikéntjéről a következőkben olvashattok.

A specializáció választás általános feltételei

Az egyes specializációkra akkor jelentkezhettek, ha

 • eredményesen teljesítettétek a Matematika szigorlatot,
 • legalább 90 teljesített kredittel rendelkeztek és
 • teljesítitek az adott specializációhoz tartozó kritériumokat.

A specializációk bemutatkozásai

A specializációkat gondozó tanszékek szokásosan idén is megtartják a bemutatkozó foglalkozásokat. A bemutatkozás egyes specializációkon eltérő módon kerülhet megszervezésre, így kísérjétek figyelemmel a GPK honlapját.

A specializációválasztás menetrendje

A specializációkra minden esetben a NEPTUN-ban kell jelentkezni. A jelentkezési felületet az Ügyintézés / Modul választás menüpont alatt találjátok. A jelentkezéshez fontos időszakok:

 • Jelentkezési időszak: 2022. július 1. 8:00 – július 10. 20:00 óráig
 • Az eredmények közzététele a kari honlapon: 2022. július 15-ig.
 • Jogorvoslati szakasz: 2022. július 16-31. között

Egyéb tudnivalók

Az egyes specializációk pontszámításáról, illetve kritériumairól a GPK weboldalán tudtok bővebben tájékozódni. A táblázatok pontszámítás oszlopában található jelölések jelentései:

 • HSÁ – Halmozott súlyozott tanulmányi átlag (avagy: Kumulált súlyozott tanulmányi átlag)
 • KTÁ – A specializációhoz szükséges kritériumtantárgyak eredményeinek számtani átlaga

A saját halmozott súlyozott tanulmányi átlagotokat a NEPTUN-ban a tanulmányok / tanulmányi átlagok menüpont alatt meg tudjátok nézni. Itt kumulált súlyozott tanulmányi átlag néven láthatjátok.

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Kihirdetésre került az Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pályázat előzetes eredménye, amely a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság honlapján érhető el.

Az előzetes eredmény ellen észrevétel esetén 2022. március 10. 12:00 óráig van lehetőség felszólalni e-mailben. A felszólalás során az e-mailt a Gépészmérnöki Kar erasmus koordinátorának, Dr. Biró Istvánnak (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), illetve a GHK külügyi referensének, Kelle Gergőnek (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) szükséges elküldeni.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy elindult a 2022/23-as évre az Erasmus+ pályázati időszak. A pályázat keretein belül lehetőségetek nyílik egy félévet Európa neves egyetemein tanulni.

Az Erasmus+ tanulmányi célú pályázattal kapcsolatban minden információ részletesen megtalálható a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság weboldalán:

A pályázathoz tartozó általunk összeállított általános tudnivalókat ezen a linken találjátok meg.

Az egyes országokban elérhető ösztöndíjak mértékét ezen a linken találjátok meg.

A pályázattal kapcsolatos fontos információk:

 • A pályázatot csak elektronikusan NEPTUN rendszerén keresztül, a 064-es kérvénnyel kell benyújtani. A megfelelő dokumentumokat PDF formátumú fájlként kell ehhez csatolni.
 • Minden pályázó esetében a NEPTUN rendszerében rögzített nyelvvizsga bizonyítvány(ok) lesz(nek) figyelembe véve, így fokozottan ügyeljetek arra, hogy időben felkerüljenek.

Fontosabb időszakok:

 • A pályázat leadási határideje: 2022. február 6. (vasárnap) 22:00.
 • Előzetes eredmény: 2022. március 4.
 • Fellebbezési időszak: 2022. március 4. - március 10. 12:00
 • Végleges eredmény: 2022. március 18.

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen keresztül.

A jelenlegi alapképzési szakok mintatantervei 2016-ban lettek felülvizsgálva és átdolgozva. A Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény (Nftv.) szerint a mintatanterveket minden 5. évben felül kell vizsgálni, így a 2021. évben elérkeztünk az alapképzési szakok második nagy felülvizsgálatához.

Kérdőívek

Mondd el a véleményed, hallasd a hangod, és járulj hozzá ahhoz, hogy 2022. szeptemberében jobb és modernebb alapképzési szakok indulhassanak el a BME Gépészmérnöki Karán!

A BSC mintanterv felülvizsgálat célja

A felülvizsgálat célja, hogy a jelenlegi mintatanterv sikerességét megvizsgálva, a hallgatói és oktatói vélemények alapján egy minél eredményesebb, korszerűbb új mintataterv kerüljön összeállításra. A következő mintatanterv 2022. őszén kerül bevezetésre felmenő rendszerben.

A hallgatói vélemények képviselete és szerepe

Sokan úgy gondolják, hogy a hallgatóknak nincs nagy hatásuk egy-egy ilyen kari folyamat lebonyolításában. Ez azonban nem így van! A Gépészkari Hallgatói Képviselet tagjai részt vesznek a különféle kari bizottságok és képzési szakbizottságok ülésein, amelyek keretein belül a hallgatókat érintő kérdésekben, többek között a mintanterv felülvizsgálat kérdéseiben, a hallgatók véleményét és érdekeit képviselik.

Annak érdekében, hogy az alapképzési szakok következő mintanterve a lehető legeredményesebb legyen, szükséges megismernünk a véleményeteket! A képzés értünk, hallgatókért van, így a mi észrevételeinknek és meglátásainknak is döntő szerepe van a mintantervek kialakítása során.

BSc mintatanterv felülvizsgálat – Kérdőív

A véleményetek felméréséhez elkészítésre került minden szakhoz egy-egy specifikus kérdőív, amely keretein belül véleményt formálhattok a jelenlegi képzésről, a mintatantervről, a tantárgyakról, a specializációkról, illetve elmondhatjátok a fejlesztési javaslataitokat és ötleteiteket is.

A kérdőív kitöltési időszakának kezdete: 2021.11.11. (csütörtök) 20:00

A kérdőív kitöltési időszakának vége: 2022.01.09. (vasárnap) 23:59

A kérdőív súlya és jelentősége miatt fontos, hogy mindenki alaposan és körültekintően töltse ki. A kérdőív kitöltése több időt is igénybe vehet, így lehetőségetek van a kérdőívet elmenteni és később a megadott felhasználói adatokkal ugyanonnan folytatni.

A kérdőív kitöltéséért közéleti pont jár.

BSc mintatanterv-felülvizsgálat 2021 - Kérdőív

 Energ  gépész
 mecha  termék

A jelenlegi alapképzési szakok mintatantervei 2016-ban lettek felülvizsgálva és átdolgozva. A Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény (Nftv.) szerint a mintatanterveket minden 5. évben felül kell vizsgálni, így a 2021. évben elérkeztünk az alapképzési szakok második nagy felülvizsgálatához.

Kérdőívek

A BSC mintanterv felülvizsgálat célja

A felülvizsgálat célja, hogy a jelenlegi mintatanterv sikerességét megvizsgálva, a hallgatói és oktatói vélemények alapján egy minél eredményesebb, korszerűbb új mintataterv kerüljön összeállításra. A következő mintatanterv 2022. őszén kerül bevezetésre felmenő rendszerben.

A hallgatói vélemények képviselete és szerepe

Sokan úgy gondolják, hogy a hallgatóknak nincs nagy hatásuk egy-egy ilyen kari folyamat lebonyolításában. Ez azonban nem így van! A Gépészkari Hallgatói Képviselet tagjai részt vesznek a különféle kari bizottságok és képzési szakbizottságok ülésein, amelyek keretein belül a hallgatókat érintő kérdésekben, többek között a mintanterv felülvizsgálat kérdéseiben, a hallgatók véleményét és érdekeit képviselik.

Annak érdekében, hogy az alapképzési szakok következő mintanterve a lehető legeredményesebb legyen, szükséges megismernünk a véleményeteket! A képzés értünk, hallgatókért van, így a mi észrevételeinknek és meglátásainknak is döntő szerepe van a mintantervek kialakítása során.

BSc mintatanterv felülvizsgálat – Kérdőív

A véleményetek felméréséhez elkészítésre került minden szakhoz egy-egy specifikus kérdőív, amely keretein belül véleményt formálhattok a jelenlegi képzésről, a mintatantervről, a tantárgyakról, a specializációkról, illetve elmondhatjátok a fejlesztési javaslataitokat és ötleteiteket is.

A kérdőív kitöltési időszakának kezdete: 2021.11.11. (csütörtök) 20:00

A kérdőív kitöltési időszakának vége: 2022.01.09. (vasárnap) 23:59

A kérdőív súlya és jelentősége miatt fontos, hogy mindenki alaposan és körültekintően töltse ki. A kérdőív kitöltése több időt is igénybe vehet, így lehetőségetek van a kérdőívet elmenteni és később a megadott felhasználói adatokkal ugyanonnan folytatni.

A kérdőív kitöltéséért közéleti pont jár.

BSc mintatanterv felülvizsgálat – Fórum

Az alapképzési szakok mintatantervének felülvizsgálatának jelentőségéről, folyamatáról, illetve a kérdőív tartalmáról és sajátosságairól egy fórum keretein belül szeretnénk Nektek bővebb információt nyújtani.

A fórum helyszíne: BME K234  

A fórum időpontja: 2021.11.11. 18:10

A fórum egy általános betekintést nyújt számotokra abba, hogy mi a képzés felülvizsgálat pontos folyamata, miért érdemes részt venni a képzés felülvizsgálatban és milyen hatása lehet a hallgatói véleményeknek. A fórum keretein belül lehetőségetek van kérdezni a felülvizsgálattal kapcsolatban.

Mondd el a véleményed, hallasd a hangod, és járulj hozzá ahhoz, hogy 2022. szeptemberében jobb és modernebb alapképzési szakok indulhassanak el a BME Gépészmérnöki Karán!

Megkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás a 2022 februárjában induló alapképzési, mesterképzési és osztatlan képzési szakokra. A keresztféléves felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat alább foglaljuk össze számotokra.

Felvételi menetrend

Határidő

Teendő

2021. november 15. 23:59

Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő az E-felvételiben

2021. november 20. 23:59

Felsőoktatási felvételi jelentkezés hitelesítése

2022. január 10. 23:59

Dokumentum feltöltési határidő

2022. január 24.

Ponthatárok, felvételi eredmények várható kihirdetése

Az E-felvételi folyamata

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni: a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül, ahol az adatokat egy online felületen kell rögzíteni. Az E-felvételi leadásának menete:

 1. Regisztráció az Felvi.hu weboldalon
 2. Biztonsági kód és felvételi azonosító szám megadása az email alapján
 3. Jelentkezési adatok és jelentkezési helyek rögzítése
 4. Szükséges dokumentumok feltöltése
 5. Jelentkezés hitelesítése
 6. További tájékozódás, ügyintézés

A jelentkezési határidőt követően az E-felvételi felületén jelentkezést már NEM lehet kezdeményezni, csak a hitelesítést lehet elvégezni az Ügyfélkapun keresztül vagy postai úton. A hitelesített státusz az E-felvételi rendszerben ellenőrizhető. A jelentkezés hitelesítés nélkül érvénytelen!

A feltöltendő dokumentumok

Az E-felvételi jelentkezéskor fel kell tölteni valamennyi, a jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot. Az ezt követően kézhez kapott dokumentumokat legkésőbb 2022. január 10-ig lehet feltölteni. Az alábbi dokumentumokat NEM kell feltölteni a rendszerbe:

 • január 1. után megszerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány;
 • január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítvány;
 • február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevél;
 • február 1. után kibocsátott szakirányú továbbképzésről szóló oklevél.

A gépészkari kiegészítő eljárás menete

A gépészkari kiegészítő eljárással kapcsolatban a Gépészmérnöki Kar honlapján olvashattok bővebben.

A felvétel szakmai feltételei, kreditelismerési eljárás

Az egyes alapszakok a kiválasztott mesterszak vonatkozásában lehetnek feltétel nélkül, teljes kreditelismeréssel elfogadottak, részleges kreditelismeréssel elfogadottak, továbbá az előző két csoportba nem tartozók. Az alapképzési szak kreditelismerésétől függően felvezető tantárgyak kerülnek kiírásra a következőképpen:

 • Amennyiben az általad elvégzett alapképzési szak teljes kreditelismeréssel kerül elfogadásra, úgy felvezető tantárgy teljesítése nem szükséges.
 • Amennyiben az általad elvégzett alapképzési szak részleges kreditelismeréssel kerül elfogadásra, úgy a választott szaknak és specializációnak megfelelő felvezető tantárgyak teljesítése szükséges.
 • Amennyiben az általad elvégzett alapképzési szak egyik csoportba sem sorolható, úgy bizonyos elvárt kompetenciákat kell teljesíteni a felvételihez.

A felvezető tantárgyak a BME Tanulmányi és vizsgaszabályzata (TVSZ) alapján kreditérték nélküli kritériumkövetelmények, amik teljesítésére a teljes képzési időszak alatt van lehetőség. A gépészkari mesterképzési szakokhoz tartozó felvezető tantárgyakról és a kreditelismeréssel elfogadott szakok listáját az alábbi dokumentumban találhatjátok meg.

Egyéb tudnivalók

A 2022. évi keresztféléves felvételi eljárás menetéről és a gépészkari kiegészítő eljárással kapcsolatos egyéb tudnivalókról az alábbi linkeken keresztül tájékozódhattok:

A központi felvételi eljárással kapcsolatban az Oktatási Hivatal munkatársaival (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) érdemes felvenni a kapcsolatot. A gépészkari MSc képzésekkel és jelentkezéssel kapcsolatban keressetek minket (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Gépészkari Dékáni Hivatal munkatársait (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A BME honlapján közzétett tájékoztatóban megtalálhatjátok az átsorolások helyzetével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és a teljes eljárásrendet.

1.     Kik érintetettek?

Azok a hallgatók érintettek az átsorolás visszavonásával kapcsolatban, akik a 2020/21. tanév végén a tanulmányi eredményeik alapján átsorolásra kerültek állami ösztöndíjas képzési formáról önköltséges képzési formára.

A tanulmányi alapon történő átsorolás feltételei a TVSZ 74/A.§ alapján:

 1. az utolsó két aktív, hazai félévben min. 36 kredit teljesítése;
 2. az utolsó két aktív hazai félévben min. 3,0 súlyozott tanulmányi átlag teljesítése.

Azokra a hallgatókra nem vonatkozik az átsorolás visszavonása, akik az egyéni vagy képzéshez kötött támogatási idejük alapján, illetve saját kérésre kerültek átsorolásra.

2.     Milyen esetekre terjed ki az eljárásrend?

A központi eljárásrend a következő esetekre tér ki bővebben:

 1. az átsorolás után a hallgató önköltséges képzésen folytatta tanulmányait;
 2. az átsorolás miatt a hallgatói jogviszonyát megszüntető hallgatók;
 3. az átsorolás miatt újrafelvételizett hallgatók;
 4. az átsorolás miatt passzív státusszal bejelentkező hallgatók.

A felsorolt esetekre vonatkozó pontos előírásokat és eljárásrendet a BME honlapján közétett tájékoztató III. szakaszában találhatjátok meg.

Az érintett hallgatók teendői:

 • Az 1. esetben az érintett hallgatóknak nincs további teendőjük.
 • A 2., 3., illetve 4. esetben az érintett hallgatóknak nyilatkozniuk kell 2021. szeptember 30-ig, hogy miként szeretnék folytatni a tanulmányaikat.

3.     Milyen kedvezményeket kapnak az érintett hallgatók?

Az önköltséges képzésre történő átsorolás visszavonásával érintett hallgatók a következő kedvezményeket kapják:

 • Meghosszabbított, díjmentes tantárgy- és kurzusfelvétel 2021. szeptember 30-ig;
 • Az előírt jelenléti követelmények alóli visszamenőleges mentesség szeptember 30-ig;
 • A szeptember 30-ig megtartott teljesítményértékelések esetén biztosításra kerül egy külön teljesítési alkalom.

Tájékoztató

További cikkeink...

Alkategóriák

               kontur logo