Hírek

A gépészmérnöki, energetikai mérnöki és a mechatronikai mérnöki alapképzési szakokon egy úgynevezett közbenső választási eljárásban a negyedik félév végén lehetőségetek van több specializáció közül választani. Ennek a mikéntjéről a következőkben olvashattok.

A specializáció választás általános feltételei

Az egyes specializációkra akkor jelentkezhettek, ha

  • eredményesen teljesítettétek a Matematika szigorlatot,
  • legalább 90 teljesített kredittel rendelkeztek és
  • teljesítitek az adott specializációhoz tartozó kritériumokat.

A specializációk bemutatkozásai

A specializációkat gondozó tanszékek szokásosan idén is megtartják a bemutatkozó foglalkozásaikat. A foglalkozások idén online módon lesznek megszervezve. Az egyes specializációkon eltérő módon kerülhet megszervezésre a bemutatkozás, így kísérjétek figyelemmel a GPK honlapját.

A specializációválasztás menetrendje

A specializációkra minden esetben a NEPTUN-ban kell jelentkezni. A jelentkezési felületet az Ügyintézés / Modulválasztás menüpont alatt találjátok. A jelentkezéshez fontos időszakok:

  • Jelentkezési időszak: 2021. június 28. 8:00 – július 9. 18:00
  • Az eredmények közzététele a kari honlapon: 2021. július 15-ig.
  • Jogorvoslati szakasz: 2021. július 16.-31.

Egyéb tudnivalók

Az egyes specializációk pontszámításáról, illetve kritériumairól a GPK weboldalán tudtuk bővebben tájékozódni. A táblázatok pontszámítás oszlopában található jelölések jelentései:

  • HSÁ – Halmozott súlyozott tanulmányi átlag (avagy: Kumulált súlyozott tanulmányi átlag)
  • KTÁ – A specializációhoz szükséges kritériumtantárgyak eredményeinek számtani átlaga

A saját halmozott súlyozott tanulmányi átlagotokat a NEPTUN-ban a tanulmányok / tanulmányi átlagok menüpont alatt meg tudjátok nézni. Itt kumulált súlyozott tanulmányi átlag néven láthatjátok.

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

               kontur logo