Rendszeres szociális ösztöndíj

Az alábbi cikkben az Egyetemen elnyerhető szociális juttatásokról olvashattok különös tekintettel a következőkre:

  1. Rendszeres szociális ösztöndíj;
  2. Alaptámogatás;
  3. Kollégiumi férőhely pályázat szociális alapon.
Rendszeres szociális ösztöndíj és alaptámogatás

A rendszeres szociális ösztöndíj és alaptámogatás elnyerésére az alábbiakban meghatározott hallgatók jogosultak.

  • A Rendszeres Szociális ösztöndíjra minden hallgató jogosult, aki szeptembertől aktív, nappali, állami ösztöndíjas képzésen
  • Alaptámogatásra minden hallgató jogosult, aki az első aktív, állami félévét kezdi meg alap- vagy mesterképzésen.

A két ösztöndíjat egyben lehet megpályázni a MŰEPER felületen keresztül, ahova a címtáras e-mail címetekkel tudtok belépni.

Mindkét ösztöndíj elnyeréséhez szükséges elérni a Rendszeres Szociális Ösztöndíj minimum ponthatárát, amely majd a pályázás lezárultával kerül kihirdetésre. Javasoljuk, hogy adjátok le a pályázatotokat, hiszen semmilyen hátrányotok nem származik belőle, ha megpróbáljátok és esetleg nem éritek el a minimum ponthatárt.

A pályázás során igazolni kell a lakhatási körülményeket, a háztartásban élők körülményeit, jövedelmeit, és az egészségügy kiadásokat, amennyiben vannak. Ezekhez az igazolásokhoz az alábbi linken találjátok a feltöltendő dokumentumokat, valamint itt találtok egy segédletet a dokumentumok helyes kitakarásához. A pályázatban csak a pályázat elbírálásához szükséges adatoknak szabad látszódnia az igazolásokon, így a további adatokat szükséges kitakarni.

Kollégiumi férőhely pályázat szociális alapon

Ha a 2022/23. tanév őszi félévében kollégiumi férőhelyben szeretnetek részesülni szociális alapon, akkor mindenképp szükséges leadni a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázatot a MŰEPER felületen keresztül, valamint kollégiumi jelentkezéskor szükséges jeleznetek a szociális pontok beszámítását a KEFIR felületén.

Ha a leadási határidőig nem tudjátok a szükséges igazolásokat vagy dokumentumokat beszerezni, akkor is érdemes leadni ÜRESEN a pályázatot. Ezzel jelzitek a szociális alapú kollégiumi jelentkezést, és az igazolásokat a későbbiekben tudjátok majd pótolni.

Fontos megemlíteni, hogy a pályázatotok akkor számít véglegesnek, ha az Leadva státuszba került a MŰEPER felületén.

Határidők

Ha kollégiumi jelentkezéshez is fel szeretnétek használni a szociális ösztöndíj pontjait, úgy szükséges a pályázatot egyszer legalább leadni 2022.08.07. 23:59-ig, valamint hiánypótolni azt úgy, hogy Előbírált, hiánytalan vagy Előbírált, hiányos, kollégiumhoz jó státuszba kerüljön 2022.08.15. 23:59-ig.

Ha kollégiumi jelentkezéshez NEM szeretnétek felhasználni a pályázatot, úgy elegendő 2022.09.02. 23:59-ig leadni a pályázatot, valamint elektronikusan hiánypótolni 2022.09.12. 23:59-ig.

Fontos megemlíteni, hogy a pályázatotok akkor számít véglegesnek, ha az Leadva státuszba került a MŰEPER felületén.

Minden esetben szükséges személyes bemutatáson részt venni 2022.08.31. és 2022.09.13. között a Gépészkari Hallgatói Képviselet irodájában.

Amennyiben a pályázás során kérdés merülne fel, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül kaphattok segítséget.

Hasznos linkek

Pályázati kiírás elsőévesek számára

Igazoláslista

Segédlet a dokumentumok kitakarásához

Nyilatkozatminták

MŰEPER