Kollégium

A Kármán Tódor Kollégiumban minden rendezvényt engedélyeztetni kell. A rendezvény főszervezőjének – akinek KTK kollégista kell, hogy legyen, - egy rendezvény bejelentő nyomtatványon kell engedélyt kérni a rendezvényre. Figyelem: az Old’s Club termeiben tartandó rendezvényre külön nyomtatvány van! A rendezvényen résztvevő nem kollégistákról szükséges egy vendéglistát leadni. A rendezvény bejelentőket el tudjátok készíteni a Kármán Tódor Kollégium online teremfoglalási felületének a Rendezvény bejelentő fülén.

A rendezvénybejelentőt 2 példányban kell kitölteni és kinyomtatni, majd alá kell íratni a Gépészkari Hallgatói Képviselet, a Kollégiumok Igazgatóság és a kollégiumot üzemeltető UNI-FM Kft. rendezvény-engedélyeztetésért felelős személyeivel, ebben a sorrendben.
Az engedélyeztetéshez legalább egy hét átfutási idő, és az üzemeltetővel történő előzetes egyeztetés szükséges!

Rendezvénynek tekintendő minden olyan esemény, ahol:

 • a kollégista és a GPK hallgatói létszám a kollégium férőhelyszámának 5 %-át meghaladja (kb. 50 fő),
 • vagy a külsős vendégek száma a 10 főt meghaladja,
 • vagy engedély/bejelentés köteles tevékenység folyik (árusítás, zeneszolgáltatás, stb.),
 • vagy ahol tagdíjat/hozzájárulást szednek (pl. táncoktatás, aerobik, valamilyen testnevelésnek elfogadtatható tárgy stb.),
 • valamint a tevékenység a házirend bármely pontja alól felmentést igényel (pl. 23 óra utáni zajongás, beléptetési rend stb.).

A rendezvénybejelentő leadása előtt le kell foglalni a rendezvény megtartásának helyszínét a kollégium teremfoglalásra szolgáló rendszerében. A teremfoglaló rendszerben az alábbi termeket lehet foglalni: 009; 018; 919.
Egyéb helyiségek foglalása esetén a Mentor Gárdával kell felvenni a kapcsolatot: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A nem rendezvénynek minősülő események megtartásához nem szükséges a rendezvénybejelentő elkészítésére. Ilyenkor az alábbiak szerint kell eljárni:

 • Előre bejelentett összejövetel: olyan társas esemény, amit kollégisták tartanak kollégistáknak, illetve BME adott kari hallgatóknak (köri/közösségi gyűlés, filmvetítés, társasjáték, stb. esetleg meghívott előadóval). Összejövetelekhez a Teremigénylő lapot kell használni.
  Minden társas összejövetelnek rendelkeznie kell a rendezvény lebonyolításáért felelős személlyel, továbbiakban rendezvényfelelős, aki egyszemélyben felelős a rendezvény lebonyolításáért és a helyiség állapotáért. A teremfoglalási igényt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. –email címen kell jelezni hétfő 12:00 óráig. Ezután a vezető mentor e-mailben tájékoztatja a hallgatót a további teendőkről.
  Lehetőség van a külsős résztvevőket egy portán leadott lista alapján beengedni a kollégiumba. Ebben az esetben, azonban az Üzemeltető engedélyét is ki kell kérni, amelyre legalább két nap átfutási időt kell hagyni! A nem kollégista résztvevők listáját (név, szigsz.) a teremigénylő laphoz mellékelni kell, vagy ha előre nem ismert pontosan a kilétük, a beengedéshez rendezőt kell biztosítani a recepcióhoz.
 • Eseti összejövetel: Előzetes teremigénylő lap nélkül összejövetelt egyedi elbírálás alapján az ügyeletes mentor engedélyezhet kizárólag kollégisták és esetleg vendégeik részére, amennyiben szabad az adott terem. Ekkor a kulcsot a mentor veszi fel, és a termet is átadja az igénylőnek. Ez után minden teremmel kapcsolatos felelősség az igénylőt/teremátvevőt terheli. A mentorok ügyeleti beosztása a kollégium portáján megtalálható.

Teremfoglalással kapcsolatos fontos információk a Teremfoglalás rendszerében a Teremfoglalási információk fülön találhatóak.

                           

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31