Idei évben elsődleges célunk, hogy a KTK Fotókör munkáját egy új fényképezőgéppel támogathassuk a személyi jövedelemadó 1%-ból befolyt összeggel, annak érdekében, hogy továbbra is a legjobb képeket tudják elkészíteni a szakmai eseményekről és a gépész rendezvényekről.

Bizonyára NEKED is van egy kedvenc fényképed amit a KTK Fotókör készített, most add meg másoknak is a lehetőséget!

Az adóbevallás beadásával kapcsolatban további információkat ezen a linken érsz el.

műgép infografika v1

A Gillemot László Szakkollégium 2018-ban alakult, célja, hogy tagjai és a Kar hallgatói számára lehetőséget biztosítson az egyetemi képzésben nem szereplő, azon túlmutató anyagtudományi ismeretek elsajátítására előadások, tanfolyamok, üzemlátogatások és különleges laborfoglalkozások keretein belül. A szakkollégium kiemelten támogatja tagjai szakmai fejlődését és tudományos diákköri tevékenységét.

Facebook

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sziasztok!

Az idei tanévben egy új öntevékeny körrel szeretnénk gazdagítani a gépészkart, név szerint ez a Grafikus Kör. Az ötlet talán egy évvel ezelőtt született meg, ekkor tudatosult bennünk, hogy milyen nagy szüksége van a karnak és az egyetemnek egy grafikai munkákkal foglalkozó körre. 2017/18-as tanévben a kar összes fontos eseményére mi készítettük a grafikai munkákat. Itt gondolok például plakátokra, logókra, animációkra, a facebook oldalon megjelenő az adott eseményt népszerűsítő tartalmakra. Egy remek csapat állt össze ezalatt az egy év alatt, hogy hivatalosan is elinduljunk, mint öntevékeny kör. Foglalkozunk többféle grafikai és felületmodellező programmal. Kurzusokat, workshopokat biztosítunk a fejlődéshez.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 2-án, kedden 19:00-kor, a Kármán Tódor Kollégium 919-es termébe a Tagtoborzó gyűlésünkre.

Részletesebben facebook oldalunkon olvashattok rólunk.

 

Sziasztok!

Az idei tanévben egy új öntevékeny körrel szeretnénk gazdagítani a gépészkart, név szerint ez a Grafikus Kör.
Az ötlet talán egy évvel ezelőtt született meg, ekkor tudatosult bennünk, hogy milyen nagy szüksége van a karnak és az egyetemnek egy grafikai munkákkal foglalkozó körre. 2017/18-as tanévben a kar összes fontos eseményére mi készítettük a grafikai munkákat. Itt gondolok például plakátokra, logókra, animációkra, a facebook oldalon megjelenő az adott eseményt népszerűsítő tartalmakra. Egy remek csapat állt össze ezalatt az egy év alatt, hogy hivatalosan is elinduljunk, mint öntevékeny kör.
Foglalkozunk többféle grafikai és felületmodellező programmal. Kurzusokat, workshopokat biztosítunk a fejlődéshez.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 2-án, kedden 19:00-kor, a Kármán Tódor Kollégium 919-es termébe a Tagtoborzó gyűlésünkre.
Részletesebben facebook oldalunkon olvashattok rólunk.

Hallottál már a Szakosztályokról, de nem igazán tudod mivel foglalkoznak? 
Vagy régóta vacillálsz, hogy jelentkezz, de még nem döntöttél, hogy hova?

Most itt a lehetőség, hogy képbe kerülj, informálódj, és megismerd a Szakosztályokban rejlő lehetőségeket! Műhelyeink ajtajai kitárulnak előtted szeptember 3. és 6. között!

Az esemény során a bemutatásra kerül a szakosztályok profilja, felépítése és tevékenysége. Első kézből értesülhetsz a számodra kedves szakterület lelkes hallgatói csapatáról, és megtudhatod hogyan lehetsz Te a szakosztály legújabb tagja.

Minden Szakosztály egyedi programmal készül, limitált fős csoportokban fogadja az érdeklődő hallgatókat. 
További információk a Facebook eseménynél, pontos beosztás, és regisztrációs felület a https://gszk.bme.hu/node/324 oldalon található!

Az esemény regisztráció köteles!

Hallottál már a Szakosztályokról, de nem igazán tudod mivel foglalkoznak? 
Vagy régóta vacillálsz, hogy jelentkezz, de még nem döntöttél, hogy hova?
​​
Most itt a lehetőség, hogy képbe kerülj, informálódj, és megismerd a Szakosztályokban rejlő lehetőségeket!
GSZK Nyílt Napok során megnyílnak előtted a műhelyek, így betekintést nyerhetsz az ott folyó munkákba!
Az esemény során a bemutatásra kerül a Szakosztályok profilja, felépítése és tevékenysége. Első kézből értesülhetsz a számodra kedves szakterület lelkes hallgatói csapatáról, és megtudhatod hogyan lehetsz Te a szakosztály legújabb tagja.

Minden Szakosztály egyedi programmal készül, és limitált fős csoportokban fogadja az érdeklődő hallgatókat. 
A pontos beosztást, és regisztrációs felületet a www.gszk.bme.hu oldalon találod!

Fontos, az esemény regisztráció köteles!

Zéró emisszió? Megújulók? Atomerőművek? Olajipar? E-mobilitás? Energiatárolás és okos eszközök? Fogyasztó helyett ügyfél? Ismerd meg az energiaszektor jövőjét az ESZK jubileumi rendezvényén!

Részletek a Facebook eseménynél.

A Gépész Sport Szakosztály fogja össze a gépészkar sportéletét, és nagyban segíti az egyetemi sport fejlődését. Tevékenységi körünk 3 fő területre osztható: rendszeres sportfoglalkozások, sporteszközök biztosítása és rendezvények.

A rendszeres sportfoglalkozások keretein belül ingyenes edzési lehetőséget biztosítunk: az elmúlt félévek során tartottunk már többek között futó-, taekwondo-, zumba-, aerobic- és salsa edzést is. A versenyezni vágyó hallgatóknak sem kell a zsebükbe nyúlniuk: minden félévben elindítjuk a Kármán teremfoci bajnokságot, a Kármán Tódor Kollégium tornatermében, ahol 3v3 játékrendszerben küzdhetnek meg egymással a csapatok.

Emellett a Kármán kollégiumban található kondi- és kardio termet, valamint a sportszerkölcsönzőt is mi üzemeltetjük. A kondibérletet rendkívül kedvezményes áron válthatja ki minden hallgató a BME Sportközpontban, ezután legeneráljuk a bérletét, és a nap 24 órájában használhatja a termet. A helyiségek állapotát mind higiéniai, mind funkcionális szempontból rendszeresen ellenőrizzük, és a szükséges javításokat eszközöljük. Kondiról további információk a body.ktk.bme.hu/ oldalon találhatóak. A sportszerkölcsönző a HK-tömb földszintjén üzemel, minden hétköznap este 20:30 és 21:30 között tart nyitva. Innen nagyon széles választékban kölcsönözhetőek sporteszközök akár tesiórához, akár magáncélra: a squash ütőtől kezdve a sátorig rengeteg dolog áll a rendelkezésetekre. A teljes lista és a kölcsönzés menete elérhető a sportszertar.ktk.bme.hu/ oldalon.

Végül, de nem utolsó sorban sport vonatkoztatású rendezvényeket szervezünk. A közösségépítő ereje miatt a legizgalmasabb feladatok közé tartozik például a közel 300 fős Gépészkari Jeges Est lebonyolítása, ahol korcsolyázás közben érezhetik jól magukat karunk hallgatói. Emellett évről-évre rendezünk fekvenyomó versenyt, focikupát, részt veszünk a több száz fős BME Sportnap, BME Jeges Est és MűMaraton lebonyolításában. Minden szemeszterben igyekszünk kielégíteni a hallgatói igényeket, és akár kisebb létszámú programokat is kínálunk: túrázás, airsoft és biciklitúra, valamint ezekhez hasonló programok is várták már az érdeklődőket.

A Kármán Vízipipa Kör egy közel 10 éves múlttal rendelkező öntevékeny kör, melynek tevékenysége két fő csoportra bontható. Az egyik fő profil a különböző egyetemi rendezvények alatt (Gépészkari Napok, Gólyatábor), valamint az Old’s Club által rendezett bulik előtt, az azon résztvevőknek vízipipázási lehetőség biztosítása. A másik fő tevékenységi kör a Kármán Tódor Kollégium lakóinak vízipipa kölcsönzési lehetőség biztosítása. Amennyiben érdekel a pipázás és szeretnél egy baráti társaság tagja lenni, valamint szívesen segítenéd gépész társaidat kikapcsolódni, várunk Téged is a Pipakörben!

Facebook

Körünk célja, hogy a Kármán Tódor Kollégium lakóinak lehetőséget biztosítsunk a rekreáció kevésbé egészségtelen formáira. Hetente rendezünk társasesteket, melyeken nem csak a körtagokat, hanem minden kollégistát és külsőst is szívesen látunk, hogy új játékokkal ismerkedhessenek meg vagy ismertekkel játszhassanak. Lehetőség van társasjátékok kölcsönzésére is, erről bővebb információ a weboldalunkon érhető el.

Érdeklődőknek továbbá lehetőséget biztosítunk a popkultúrából (például Big Bang Theory) ismert asztali szerepjátékok, úgy mint a Dungeons and Dragons kipróbálására.

Ha szívesen játszanál, figyeld értesítéseinket, ha pedig szeretnél részt venni a fent leírtak szervezésében, gyere el tagtoborzónkra!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weblap
Facebook

További cikkeink...

Alkategóriák

                           

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31