Örömmel jelentjük be Nektek, hogy február közepétől hivatalosan is megalakult a Kármán Zöld Kör (KZK). Főbb tevékenységeink között szerepel a környezettudatos és fenntartható életmód megismertetése a gépészkari hallgatókkal, ismeretterjesztő előadások és programok szervezése, valamint a kari és egyetemi rendezvények zöldítése. Továbbá szeretnénk a kollégisták életminőségét javítani, miközben csökkentjük a kollégium ökológiai lábnyomát. 
Amennyiben szeretnétek, hogy segítsünk zöldebbé tenni az általatok szervezett programokat - legyen szó akár szelektív hulladékgyűjtésről, ismeretterjesztő plakátok készítéséről, komposztálási lehetőségek megteremtéséről -, keressetek minket bátran! Szeretettel várunk Titeket és minden körtagot rendezvényeinken is!
 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap
Facebook

Idei évben elsődleges célunk, hogy a KTK Fotókör munkáját egy új fényképezőgéppel támogathassuk a személyi jövedelemadó 1%-ból befolyt összeggel, annak érdekében, hogy továbbra is a legjobb képeket tudják elkészíteni a szakmai eseményekről és a gépész rendezvényekről.

Bizonyára NEKED is van egy kedvenc fényképed amit a KTK Fotókör készített, most add meg másoknak is a lehetőséget!

Az adóbevallás beadásával kapcsolatban további információkat ezen a linken érsz el.

műgép infografika v1

A Gillemot László Szakkollégium (GLSZ) 2018 őszén alakult, és az azóta eltelt másfél évben sikerült egy jó közösséget építenünk, valamint számos, az egyetemi tanulmányokon túlmutató programot szerveztünk. A GLSZ elsődleges célja egy olyan közösség létrehozása, amelyben a tagjaink egymást segítve fejlődhetnek tanulmányaik előrehaladtával.

Fő profilunk a fémes anyagtudomány, beleértve mindent az alapanyagok alakadásától, a kötéstechnológiákon át egészen a hétköznapi és különleges alkalmazásokig. Tagságunkat tekintve számos első és másodéves jelentkezik hozzánk, de teljesen más irányba tanuló tagjaink is akadnak.

Az elmúlt évben több nagy eseményt szerveztünk a Kar hallgatói számára. Immár hagyományosan, novemberben megrendezésre kerül a G épület vetélkedő több Szakosztály segítségével, amelyen négy fős csapatok versenghetnek a győzelemért. Tartunk nyilvános vitaesteket, illetve több tantárgyból is nagy sikerű ZH és vizsga konzultációkat.

A gyakorlati tudásunk bővítése érdekében nyílt és belsős gyárlátogatásokat is szerveztünk. Fontosnak tartjuk az érdeklődő fiatalok bíztatását a mérnöki pályára lépés felé, ezért előadást tartottunk a Kutatók Éjszakáján, részt vettünk a Gyerekegyetem+ rendezvényein és középiskolákba is ellátogattunk a karunkat bemutatni. Részt vettünk továbbá a BME Önkéntes Napján, amely segítségével hozzájárulhattunk környezetünk megszépítéséhez.

A belsős és csapatépítő tevékenységeket sem hanyagoltuk el, 2 hetente összegyűltünk a szorgalmi időszakban a GLSZ-t érintő szervezési feladatok átbeszélésére. Tartottunk nyári tábort Balatonlellén, kirándultunk Szlovákiában ősszel és síelni is voltunk télen.

Összességében egy összetartó közösséget alakítottunk ki az elmúlt időszakban, aminek a részesei támogatják egymást a rögös egyetemi úton, és nyitottak az újonnan bekapcsolódók megismerésére is. Jelen vagyunk facebookon és instagramon, valamint a honlapunkon is közzétesszük az aktuális eseményeinket, beszámolóinkat.

Facebook

Instagram

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sziasztok!

Az idei tanévben egy új öntevékeny körrel szeretnénk gazdagítani a gépészkart, név szerint ez a Grafikus Kör. Az ötlet talán egy évvel ezelőtt született meg, ekkor tudatosult bennünk, hogy milyen nagy szüksége van a karnak és az egyetemnek egy grafikai munkákkal foglalkozó körre. 2017/18-as tanévben a kar összes fontos eseményére mi készítettük a grafikai munkákat. Itt gondolok például plakátokra, logókra, animációkra, a facebook oldalon megjelenő az adott eseményt népszerűsítő tartalmakra. Egy remek csapat állt össze ezalatt az egy év alatt, hogy hivatalosan is elinduljunk, mint öntevékeny kör. Foglalkozunk többféle grafikai és felületmodellező programmal. Kurzusokat, workshopokat biztosítunk a fejlődéshez.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 2-án, kedden 19:00-kor, a Kármán Tódor Kollégium 919-es termébe a Tagtoborzó gyűlésünkre.

Részletesebben facebook oldalunkon olvashattok rólunk.

 

Sziasztok!

Az idei tanévben egy új öntevékeny körrel szeretnénk gazdagítani a gépészkart, név szerint ez a Grafikus Kör.
Az ötlet talán egy évvel ezelőtt született meg, ekkor tudatosult bennünk, hogy milyen nagy szüksége van a karnak és az egyetemnek egy grafikai munkákkal foglalkozó körre. 2017/18-as tanévben a kar összes fontos eseményére mi készítettük a grafikai munkákat. Itt gondolok például plakátokra, logókra, animációkra, a facebook oldalon megjelenő az adott eseményt népszerűsítő tartalmakra. Egy remek csapat állt össze ezalatt az egy év alatt, hogy hivatalosan is elinduljunk, mint öntevékeny kör.
Foglalkozunk többféle grafikai és felületmodellező programmal. Kurzusokat, workshopokat biztosítunk a fejlődéshez.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 2-án, kedden 19:00-kor, a Kármán Tódor Kollégium 919-es termébe a Tagtoborzó gyűlésünkre.
Részletesebben facebook oldalunkon olvashattok rólunk.

Hallottál már a Szakosztályokról, de nem igazán tudod mivel foglalkoznak? 
Vagy régóta vacillálsz, hogy jelentkezz, de még nem döntöttél, hogy hova?

Most itt a lehetőség, hogy képbe kerülj, informálódj, és megismerd a Szakosztályokban rejlő lehetőségeket! Műhelyeink ajtajai kitárulnak előtted szeptember 3. és 6. között!

Az esemény során a bemutatásra kerül a szakosztályok profilja, felépítése és tevékenysége. Első kézből értesülhetsz a számodra kedves szakterület lelkes hallgatói csapatáról, és megtudhatod hogyan lehetsz Te a szakosztály legújabb tagja.

Minden Szakosztály egyedi programmal készül, limitált fős csoportokban fogadja az érdeklődő hallgatókat. 
További információk a Facebook eseménynél, pontos beosztás, és regisztrációs felület a https://gszk.bme.hu/node/324 oldalon található!

Az esemény regisztráció köteles!

Hallottál már a Szakosztályokról, de nem igazán tudod mivel foglalkoznak? 
Vagy régóta vacillálsz, hogy jelentkezz, de még nem döntöttél, hogy hova?
​​
Most itt a lehetőség, hogy képbe kerülj, informálódj, és megismerd a Szakosztályokban rejlő lehetőségeket!
GSZK Nyílt Napok során megnyílnak előtted a műhelyek, így betekintést nyerhetsz az ott folyó munkákba!
Az esemény során a bemutatásra kerül a Szakosztályok profilja, felépítése és tevékenysége. Első kézből értesülhetsz a számodra kedves szakterület lelkes hallgatói csapatáról, és megtudhatod hogyan lehetsz Te a szakosztály legújabb tagja.

Minden Szakosztály egyedi programmal készül, és limitált fős csoportokban fogadja az érdeklődő hallgatókat. 
A pontos beosztást, és regisztrációs felületet a www.gszk.bme.hu oldalon találod!

Fontos, az esemény regisztráció köteles!

Zéró emisszió? Megújulók? Atomerőművek? Olajipar? E-mobilitás? Energiatárolás és okos eszközök? Fogyasztó helyett ügyfél? Ismerd meg az energiaszektor jövőjét az ESZK jubileumi rendezvényén!

Részletek a Facebook eseménynél.

A Gépész Sport Szakosztály fogja össze a gépészkar sportéletét, és nagyban segíti az egyetemi sport fejlődését. Tevékenységi körünk 3 fő területre osztható: rendszeres sportfoglalkozások, sporteszközök biztosítása és rendezvények.

A rendszeres sportfoglalkozások keretein belül ingyenes edzési lehetőséget biztosítunk: az elmúlt félévek során tartottunk már többek között futó-, taekwondo-, zumba-, aerobic- és salsa edzést is. A versenyezni vágyó hallgatóknak sem kell a zsebükbe nyúlniuk: minden félévben elindítjuk a Kármán teremfoci bajnokságot, a Kármán Tódor Kollégium tornatermében, ahol 3v3 játékrendszerben küzdhetnek meg egymással a csapatok.

Emellett a Kármán kollégiumban található kondi- és kardio termet, valamint a sportszerkölcsönzőt is mi üzemeltetjük. A kondibérletet rendkívül kedvezményes áron válthatja ki minden hallgató a BME Sportközpontban, ezután legeneráljuk a bérletét, és a nap 24 órájában használhatja a termet. A helyiségek állapotát mind higiéniai, mind funkcionális szempontból rendszeresen ellenőrizzük, és a szükséges javításokat eszközöljük. Kondiról további információk a body.ktk.bme.hu/ oldalon találhatóak. A sportszerkölcsönző a HK-tömb földszintjén üzemel, minden hétköznap este 20:30 és 21:30 között tart nyitva. Innen nagyon széles választékban kölcsönözhetőek sporteszközök akár tesiórához, akár magáncélra: a squash ütőtől kezdve a sátorig rengeteg dolog áll a rendelkezésetekre. A teljes lista és a kölcsönzés menete elérhető a sportszertar.ktk.bme.hu/ oldalon.

Végül, de nem utolsó sorban sport vonatkoztatású rendezvényeket szervezünk. A közösségépítő ereje miatt a legizgalmasabb feladatok közé tartozik például a közel 300 fős Gépészkari Jeges Est lebonyolítása, ahol korcsolyázás közben érezhetik jól magukat karunk hallgatói. Emellett évről-évre rendezünk fekvenyomó versenyt, focikupát, részt veszünk a több száz fős BME Sportnap, BME Jeges Est és MűMaraton lebonyolításában. Minden szemeszterben igyekszünk kielégíteni a hallgatói igényeket, és akár kisebb létszámú programokat is kínálunk: túrázás, airsoft és biciklitúra, valamint ezekhez hasonló programok is várták már az érdeklődőket.

További cikkeink...

Alkategóriák

                           

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31