Rendszeres szociális ösztöndíj

A rendszeres szociális pályázat során nyerhető el a legjelentősebb havi rendszerességű szociális alapú ösztöndíj. Az ösztöndíjra azok jogosultak, akiknél teljesülnek az alábbi feltételek:

  1. Államilag támogatott képzésben vesznek részt az aktuális félévben, vagy képzésüket államilag finanszírozottan kezdték, és nem lépték még túl a(1);
  2. Elérik a rendszeres szociális ösztöndíj minimum ponthatárát az adott pályázási időszakban.

    (1)Egyéni támogatási idő: 14 félév;   
        Képzéshez tartozó támogatási idő: BSc-n 9, MSc-n 6 félév

A pályázat során elnyerhető juttatások

1. Kollégiumi férőhely szociális alapon

  • Felsőbbéveseknél a kollégiumi férőhelyek egy része szociális alapon kerül kiosztásra, a rendszeres szociális ösztöndíj pályázaton elért pontszámaik alapján.
  • Az elért pontszám megjelenik továbbá a TKSZ (Tanulmányi-Közösségi-Szociális) pontszámában is, ezzel támogatva azokat, akik nem fértek bele a tisztán szociális alapon kiosztott férőhelyekbe.
  • Azoknak, akik be szeretnék számíttatni a kollégiumi felvételi során a szociális pontszámukat, különösen figyelniük kell a határidőkre, ugyanis ennek határideje korábbra esik, mint a rendszeres szociális ösztöndíjé.

2. Rendszeres szociális ösztöndíj

A rendszeres szociális ösztöndíj egy öt hónapon keresztül folyósított juttatás, összege nagyjából havi 10 ezer és 80 ezer forint között változik a pontszám és az aktuális félévi keret függvényében.

A pályázás menete

1. Elektronikus pályázás

  • Először elektronikusan, a MŰEPER oldalán kell leadni a pályázatot a szükséges igazolások feltöltésével.
  • Ezt követően a előbírálják a pályázatot, és elfogadják, vagy visszaküldik a pályázónak hiánypótlásra.
  • A hiánypótlás során, a pályázónak ismét lehetősége van arra, hogy szerkessze a pályázatát, kijavítsa a hibáit, pótolja a hiányosságait, és leadja a javított pályázatát az elektronikus hiánypótlás határidejéig.

           

2. Személyes bemutatás

  • A hiánytalan pályázat mellett mind az ösztöndíj, mind a kollégiumi férőhely szigorú feltétele a pályázat bemutatása a személyes bemutatáson, ennek elmaradása esetén a pályázat nem elfogadható, hiába töltötte fel hiánytalanul a pályázó az összes szükséges igazolást és dokumentumot.
  • A személyes bemutatásra a pályázási időszak utolsó néhány hetében kerül sor, ennek helyszíne a Gépészkari Hallgatói Képviselet irodája.

A személyes bemutatás időpontjait a MŰEPER-ben az Időpontok fülnél és a GHK honlapján lehet megtalálni, valamint a MŰEPER-en keresztül van lehetőség időpontot foglalni.

Határidők, további tudnivalók

A megfelelő tájékozottság, az aktuális határidők és tudnivalók miatt érdemes mind a MŰEPER oldalát, mind a GHK honlapját és közösségi weboldalát figyelemmel kísérni a szociális pályázási időszakokhoz közeledve, illetve az egész pályázási időszak alatt.

Bármilyen kérdés esetén pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy ügyeleti időben a GHK irodájában tudtok érdeklődni.