Képviselet

A Gépészkari Hallgatói Képviselet idén is kimagaslóan szerepelt a minden évben megrendezésre kerülő HK ZH-n. A „HK ZH” egy olyan, három részből (általános rész, specifikus rész és egy csoportmunka) álló zárthelyi dolgozat, amelyet a nyolc kar hallgatói képviselői írnak meg minden tanévben. A zárthelyi dolgozatot az Egyetemi Hallgatói Képviselet szervezi a Kari Hallgatói Képviseletek számára, így a zárthelyi megírása kötelező minden mandátummal rendelkező képviselő és tanácskozási jogú tag számára.

Az általános rész két kategória van bontva: kezdő és haladó kategória. A haladó kategóriát a HK elnökök, alelnökök, elnökhelyettesek, EHK-delegáltak, és az összesen legalább 2 éves időtartamban mandátummal rendelkező képviselők alkották. A kezdő kategóriát a fennmaradó képviselőkből és tanácskozási jogú tagokból, illetve az esetleges póttagokból állt. Az általános rész teljesítéséhez szükséges volt a Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) törzs részének, a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (TVSZ) törzs részének, általános tudnivalóknak (pl. BME vezetői, rövidítések, egyetemhez kapcsolódó fogalmak), HÖK (Hallgatói Önkormányzat) Alapszabály törzs részének, Hallgatói és Doktorandusz Jogviszonyból Származó Kollektív Jogok Szabályzatának, valamint a Hallgatói Normatíva Osztási Rendnek ismeretére.

A specifikus rész 5 tématerületből állt: oktatási, kollégiumi, pályázati, szociális, gazdasági terület. Minden tématerületen 2 különböző nehézségű zárthelyi dolgozat volt elérhető: alapszintű és referensi. A referensi szintű dolgozatot a Kari Hallgatói Képviseletek referensei írták, míg az alapszintű dolgozatot az adott tématerület iránt érdeklődő képviselők. Külön csoportot alkottak az elnökök és az EHK-delegáltak, akiknek vezetői szintű HK ZH-t kellett írniuk. A vezetői szintű zárthelyi dolgozat az összes tématerület ismeretét követeli meg.

A harmadik rész egy csoportmunka volt, a feladatok a Hallgatói Képviseletek mindennapi tevékenységeihez kapcsolódóak voltak, mint például hallgatói levelek megválaszolása, szociális pályázat elbírálása, illetve egy nyári tábor gazdasági megszervezése. A feladatok kiosztása után a rendelkezésünkre álló idő alatt a legjobb tudásunk szerint kellett elvégezni a feladatokat, valamint megoldani a felmerülő problémákat.

A zárthelyi dolgozatra való felkészülést már januárban megkezdte a GHK, amely csoportos és egyéni tanulást is magában foglalt. A felkészülések amellett, hogy elősegítettek bennünket az eredmény elérésében, az együtt töltött idő révén még jobban összekovácsoltak minket, kialakult a megfelelő összhang közöttünk és ezáltal a munka és a feladatok megoldása is gördülékenyebben ment.
Igazán nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy minden kategóriában haza hozhattunk legalább egy oklevelet.

  • Általános (kezdő): Láng Dorottya (I. helyezés), Szász Zsolt (II. helyezés)
  • Általános (haladó): Szilvási Márton (I. helyezés)
  • Vezetői terület: Agócs Norbert (I. helyezés)
  • Oktatási terület (alap): Facskó Vince (II. helyezés)
  • Oktatási terület (referensi): Kelle Gergő (I. helyezés)
  • Pályázat terület (alap): Nyilas Zoltán (II. helyezés), Szász Zsolt (III. helyezés)
  • Pályázati terület (referensi): Szilvási Márton (I. helyezés)
  • Szociális terület (alap): Láng Dorottya (I. helyezés)
  • Szociális terület (referensi): Tóth Dániel (II. helyezés)
  • Kollégiumi terület (referens): Fülöp Gergely (III. helyezés)
  • Gazdasági terület (alap): Horváth Mátyás (III. helyezés)
  • Gazdasági terület (referens): Pogácsás Panna (I. helyezés)

A kemény és hosszú munka meghozta gyümölcsét és idén a Gépészkari Hallgatói Képviselet az egyéni eredmények összesítése alapján az első helyezést érte el.

               kontur logo

Támogatóink

 

 

image012

 

 

KB Logo left RGB 1056x150

 

Motherson Logo hori CMYK JPG

  

claas

 

KWB brossura logok 1

 

atlas copcologo

Partnereink


mugep logo uj

Kölcsönzés

sportszer

tarsas

sutes fozes

konyvtar

Elérhetőségeink

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gépészkari Hallgatói Képviselet

Cím:
1111 Budapest, Irinyi József utca 1-17.

Telefon (hétköznap 16:00 - 20:00):
Általános ügyek:
+36 30 / 759 4147

Szociális, kollégiumi ügyek:
+36 20 / 224 - 4139

Ügyelet

Szorgalmi időszakban

Hétfő

18:00-19:00

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Csütörtök

16:00-17:00

Vizsgaidőszakban

Kedd

18:00-19:00

Szerda

18:00-19:00

Kapcsolat

Általános ügyek
info@ghk.bme.hu

Tanulmányi ügyek
tanulmanyi@ghk.bme.hu

Kollégiumi ügyek
kollegium@ghk.bme.hu

Szociális ügyek
szoc@ghk.bme.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos ügyek
osztondij@ghk.bme.hu

Nemzetközi ügyek
international@ghk.bme.hu