Oktatás

A jelenlegi alapképzési szakok mintatantervei 2016-ban lettek felülvizsgálva és átdolgozva. A Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény (Nftv.) szerint a mintatanterveket minden 5. évben felül kell vizsgálni, így a 2021. évben elérkeztünk az alapképzési szakok második nagy felülvizsgálatához.

Kérdőívek

A BSC mintanterv felülvizsgálat célja

A felülvizsgálat célja, hogy a jelenlegi mintatanterv sikerességét megvizsgálva, a hallgatói és oktatói vélemények alapján egy minél eredményesebb, korszerűbb új mintataterv kerüljön összeállításra. A következő mintatanterv 2022. őszén kerül bevezetésre felmenő rendszerben.

A hallgatói vélemények képviselete és szerepe

Sokan úgy gondolják, hogy a hallgatóknak nincs nagy hatásuk egy-egy ilyen kari folyamat lebonyolításában. Ez azonban nem így van! A Gépészkari Hallgatói Képviselet tagjai részt vesznek a különféle kari bizottságok és képzési szakbizottságok ülésein, amelyek keretein belül a hallgatókat érintő kérdésekben, többek között a mintanterv felülvizsgálat kérdéseiben, a hallgatók véleményét és érdekeit képviselik.

Annak érdekében, hogy az alapképzési szakok következő mintanterve a lehető legeredményesebb legyen, szükséges megismernünk a véleményeteket! A képzés értünk, hallgatókért van, így a mi észrevételeinknek és meglátásainknak is döntő szerepe van a mintantervek kialakítása során.

BSc mintatanterv felülvizsgálat – Kérdőív

A véleményetek felméréséhez elkészítésre került minden szakhoz egy-egy specifikus kérdőív, amely keretein belül véleményt formálhattok a jelenlegi képzésről, a mintatantervről, a tantárgyakról, a specializációkról, illetve elmondhatjátok a fejlesztési javaslataitokat és ötleteiteket is.

A kérdőív kitöltési időszakának kezdete: 2021.11.11. (csütörtök) 20:00

A kérdőív kitöltési időszakának vége: 2022.01.09. (vasárnap) 23:59

A kérdőív súlya és jelentősége miatt fontos, hogy mindenki alaposan és körültekintően töltse ki. A kérdőív kitöltése több időt is igénybe vehet, így lehetőségetek van a kérdőívet elmenteni és később a megadott felhasználói adatokkal ugyanonnan folytatni.

A kérdőív kitöltéséért közéleti pont jár.

BSc mintatanterv felülvizsgálat – Fórum

Az alapképzési szakok mintatantervének felülvizsgálatának jelentőségéről, folyamatáról, illetve a kérdőív tartalmáról és sajátosságairól egy fórum keretein belül szeretnénk Nektek bővebb információt nyújtani.

A fórum helyszíne: BME K234  

A fórum időpontja: 2021.11.11. 18:10

A fórum egy általános betekintést nyújt számotokra abba, hogy mi a képzés felülvizsgálat pontos folyamata, miért érdemes részt venni a képzés felülvizsgálatban és milyen hatása lehet a hallgatói véleményeknek. A fórum keretein belül lehetőségetek van kérdezni a felülvizsgálattal kapcsolatban.

Mondd el a véleményed, hallasd a hangod, és járulj hozzá ahhoz, hogy 2022. szeptemberében jobb és modernebb alapképzési szakok indulhassanak el a BME Gépészmérnöki Karán!

               kontur logo